15:41:48 27.04.2024
Stiri

EXPERȚII străini din spatele autorităților care ajută la REFORMAREA R. Moldova

Politică 21.05.2016 18:30 Vizualizări1375 Autor: Ziarul National
EXPERȚII străini din spatele autorităților care ajută la REFORMAREA R. Moldova


Misiunea Înalților Consilieri UE, care cuprinde experți din România, Bulgaria, Estonia, Lituania, Letonia, Franța, Republica Cehă, Slovenia, Polonia, Suedia, Italia, Croația etc., a fost prezentată în această săptămână la Chișinău.

Prin intermediul acestor experți, UE oferă suport strategic R. Moldova în realizarea agendei de reforme prevăzută de Acordul de asociere, inclusiv DCFTA, precum și de a asigura realizarea acțiunilor ulterioare etapei post-liberalizare a regimului de vize.

Înalțiii Consilieri UE lucrează nemijlocit în instituțiile implicate în realizarea Acordului de Asociere UE – RM și reprezintă o echipă de 21 experți seniori, încă patru urmând să se alăture până în iulie curent.

„Înalțiii Consilieri ai Uniunii Europene au experiență în elaborarea și implementarea reformelor în sectoarele lor de peste zece ani. Rolul lor aici este de a consilia în privința implementării reformelor în stilul UE și de a arăta modalități realiste de asigurare ca aceste reforme să fie durabile, în folosul cetățenilor Moldovei”, a declarat șeful Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, prezentându-i în cadrul Zilelor Europei, care s-au desfășurat în această săptămână la Chișinău.

Consilierii europeni oferă expertiză în domenii precum coordonarea asistenței externe, implementarea Acordului de Asociere UE – RM, dezvoltare rurală și agricultură, măsuri de consolidare a încrederii, transport, afaceri interne, sectorul vamal, dezvoltare regională, politici de ocupare a forței de muncă, educație, comunicare și vizibilitate, sectorul bancar, justiție, lupta contra spălării banilor, managementul finanțelor publice, procuratura, managementul financiar, politici energetice, reforma sectorului de securitate, siguranța alimentelor, poliția, reforma administrației publice, economie și comerț în contextul DCFTA, anticorupția, mediu.

Toți Înalții Consilieri au experiență vastă în poziții de conducere de vârf în serviciul public în țările lor de baștină, precum și experiență internațională ce acoperă țări la varii etape de integrare UE și sunt plătiți de UE.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md