14:22:35 27.04.2024
Stiri

AMUZANT: 30 dintre cele mai CIUDATE chestii ruseşti

Știri 21.05.2016 19:01 Vizualizări3640 Autor: Ziarul National
AMUZANT: 30 dintre cele mai CIUDATE chestii ruseşti Huff


În 1939, Winston Churchill spunea: „Eu nu pot prezice acțiunile Rusiei, este un puzzle, înfășurat într-un mister, care-i înfășurat într-o ghicitoare”.

Din moment ce Rusia este din ce în ce mai mult în centrul atenției mass-media mondiale, ar fi util sa aflam mai multe despre rusi și cultura lor, scrie Business Insider.

Publicația a strâns cele mai ciudate fapte (dpdv occidental) despre limba, cultura și politica rusă.

1. Berea nu a fost considerată bautură alcoolică până în 2011, cand președintele de atunci Dmitri Medvedev a semnat o lege care recunoaște oficial berea drept bautură alcoolică, moment din care au început să opereze restricțiile privind vânzarea acesteia.

rusi beti

2. Unul din patru barbați ruși nu ajunge la vârsta de 55 de ani. Speranța de viață la persoanele de sex masculin din Rusia este de 64 ani. În SUA, doar 10% dintre bărbați mor înainte de vârsta de 55 de ani, în Marea Britanie cifra este de 7%. Potrivit Business Insider, riscul de a muri înainte de 55 de ani crește la cei care susțin că consumă „trei sau mai multe sticle de jumătate de litru de vodcă pe săptămână”.

3. Limba rusă nu are cuvânt similar englezescului „fun”. Exista cuvântul „veselye”, mai degrabă similar cu „joy” şi „merriment”, exista o formă a verbului „veselitysa” (a se veseli). Dar între „veselitysa” și „fun” există o diferență uriașă. În special, la locul de muncă în Rusia „veselya” nu este acceptată.

4. Nu există în limba rusă nici cuvântul similar lui „privacy”. Cel mai apropiat – „konfidentialynosti”, care poate fi tradus „confidențialitate”. Și, de asemenea, există cuvântul „uedinenie”, care înseamnă „însingurare.”

5. Numai în Rusia poate fi găsit sandvișul McShrimp. Daca ajungeți la Moscova, încercați să mâncați, dacă îndrăzniti, scrieBusiness Insider.

6. Ursul din Rusia este fan combustibil aviatic. Deseori poate fi fotografiat mirosind recipientele goale de combustibil.

urs kerosen

7. În timpul alegerilor prezidențiale din 2012, când Vladimir Putin a fost reales pentru un al treilea mandat, una dintre regiunile din Rusia a înregistrat o prezență la vot de 146%. Putin a câștigat cu un scor de 64% din voturi.

8. Moscoviții bogați circula prin oraș cu ambulanțe, pentru a evita blocajele de trafic. La Moscova, traficul este oribil, iar unii oameni bogați cumpără ambulanțe pentru a călători mai „lejer” la orele de vârf.

9. În Uniunea Sovietică au fost interzise albumele The Beatles, iar unii studenti la medicina inregistrau albumul pe radiografiile vechi.

10. În unele restaurante din Rusia nu se mai folosește cuvântul „Borş”, înlocuindu-l cu „supa de sfeclă”, deoarece cuvântul „Borș” este de origine ucraineană. Este ca și cum americanii ar spune freedom fries în loc de french fries, observă BI.

11. Înainte de a pleca la drum, rușii obișnuiesc să stea câteva secunde în tăcere. Înainte de URSS, rușii obișnuiau să spună o rugăciune scurtă înainte de călătorie, dar după o luptă de 80 de ani cu „opiul poporului” (religia), a supraviețuit doar statul pe scaun sau bagaje, câteva secunde, în tacere.

12. O altă superstiție este asociată cu fluieratul în casă. În Rusia, ca și în R. Moldova, flueratul în casî aduce ghinion sau pagubă.

13. Legenda spune că, în anul 988, rușii erau încă păgâni și au trecut la creștinism în loc de islam, doar pentru că ultimul interzice alcoolul.

14. În ciuda faptului că în Rusia există mulți creștini, Anul Nou (Revelionul) este o sărbătoare mai importantă decât Crăciunul. Cadourile la ruși tot de Revelion se împart. În plus, Crăciunul rusesc este sărbătorit pe 7 ianuarie.

moscow revelion

15. Rușii iubesc atât de mult Revelionul, încât îl sărbătoresc de două ori pe an – „Noul An pe stil nou și Noul An Vechi, ultimul în noaptea de 13-14 ianuarie.

16. Semn de ghinion dacă te întorci după ceva uitat acasă.

17. În Rusia, la 1.000 de bărbați revin 1.159 de femei. În orașe dezechilibrul este și mai mare – 1.183 de femei la 1.000 de bărbați.

18. Rușii nu trimit niciodată emoticoane cu ochi. Pentru feţe zâmbitoare folosesc ) sau))), dar niciodată combinația.

19. Unul dintre cele mai populare feluri de mâncare in Rusia este piftia. Apoi urmeaza limbă de vacî, pelymeni (un fel de ravioli) și chiftelele.

20. Cuvântul rusesc „popravitysea” înseamnă atât „recuperarea” după o boală, cât și „creșterea în greutate”.

boreal taiga

21. 75% din teritoriul Rusiei este în Asia, dar numai 22% din populație trăiește în Asia. Cei mai mulți ruși trăiesc în partea de vest a țării.

22. Aproximativ 20% din pădurile planetei se află în Rusia. De asemenea, pe teritoriul Rusiei se afla cel mai adânc lac din lume – Baikal.

23. Rusii agaţă covoare pe pereti. Înainte acest lucru era făcut din cauza pereților subțiri: vecinii puteau auzi cu ușurință ceea ce se întâmpla în spatele peretelui. Dar, deși tehnologiile de construcție s-au îmbunătățit, obiceiul agățării covoarelor pe pereți s-a păstrat.

24. Metroul din Moscova este incredibil de frumos. În anii 1930, atunci când au început să-l construiască, acesta era gândit și ca refugiu în caz de război. Stața de metrou „Park Pobedy” este a patra cea mai adâncă stațe din lume (84 de metri).


M3-ParkPobedy

25. Pentru a fi încheiată o propoziție în limba rusă nu este nevoie de substantiv sau verb.

26. Rușii sunt pasionați de culesul ciupercilor. Unii culeg fructe de pădure, dar ciupercile sunt favorite clare.

27. Clătitele rusești (care seamănă cu cele americane) sunt mâncate cu smântână și caviar. Mulți tineri le mănâncă cu sirop, dar în mod tradițional sunt servite cu smântână și caviar. Se mai adaugă ou sau pește.

28. Miliardarul rus Roman Abramovici a montat lasere pe iahtul său. A explicat că așa vrea să se protejeze de paparazzi.

29. Putin a salvat o dată o echipa de cameramani din ghearele unui tigru, dar mai târziu a recunoscut că totul a fost o înscenare. În biografia sa sunt mai multe astfel de episoade.

30. Pe Internet există benzi desenate cu „Super Putin”. Pot fi găsite aici.

Sursa: paginaderusia.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md