14:25:11 05.05.2024
Stiri

Poroșenko a prezentat lumii întregi DOVADA că rușii luptă în Ucraina și a făcut un anunț SURPRIZĂ

Știri 08.02.2015 10:39 Vizualizări2477 Autor: Ziarul National


Poroșenko a prezentat lumii întregi DOVADA că rușii luptă în Ucraina și a făcut un anunț SURPRIZĂ unian.net

Președintele Ucrainei Petro Poroșenko nu a venit cu mâinile goale la Conferința pentru Securitate care a avut loc ieri la Munchen, Germania. Oficialul a decis să dovedească lumii întregi că rușii luptă în estul Ucrainei și a prezentat, în timpul discursului său în fața audienței, mai multe pașapoarte și livrete militare ale soldaților ruși, care au fost ridicate în timpul luptelor din regiunea Donbas.

„Acestea sunt pașapoartele și livretele militare ale soldaților ruși care s-au rătăcit pe teritoriul Ucrainei”, a declarat sarcastic Poroșenko.

După conferință, președintele ucrainean a mai făcut un anunț surprinzător. Oficialul a declarat că este gata oricând să scoată la referendum chestiunea privind independența regiunii Donbas.

„Chestiunea privind autonomia regiunilor Donețk și Luhansk ține de modificarea Consituției și această problemă poate fi rezolvată doar prin referendum. Sunt gata să scot la referendum întrebarea privind federalizarea și eu știu deja rezultatul. Autonomia este legată de federalizare, de aceea nu trebuie să ne jucăm cu Constituția. Nimeni nu poate devia de la procedura legislativă. Aceasta nu este decizia președintelui, Parlamentului sau Guvernului, aceasta este decizia poporului”, a punctat Poroșenko, citat de unian.net.

Amintim că Petro Poroșenko a avut ieri la Munchen o întâlnire trilaterală cu vicepreședintele SUA, Joe Biden, și cancelarul german, Angela Merkel, în cadrul căreia au discutat despre negocierile cu Rusia pentru soluționarea pașnică a conflictului din estul Ucrainei.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md