14:53:43 05.05.2024
Stiri

Doina Sulac: „Este de datoria mea să cânt și să duc mai departe numele Sulac”

Monden 08.02.2015 16:02 Vizualizări4921 Autor: Daniela Hadei
Doina Sulac: „Este de datoria mea să cânt și să duc mai departe numele Sulac” Facebook


MUNCĂ // Un nou concert în memoria tatălui ei, Nicolae Sulac, și reînnoirea repertoriului muzical. La asta muncește acum Doinița Sulac

Telefonul Doiniței Sulac sună întruna, iar invitațiile la diferite evenimente, petreceri private sau nunți nu mai contenesc. De 14 februarie la Cernăuți, de 8 martie în România, apoi la un concert peste Ocean, sunt câteva dintre evenimentele pentru care se pregătește frumoasa interpretă. Pe lângă toate astea, Doinița Sulac este și profesoară de pian pentru fetița ei, Nicoleta.

Concerte peste Ocean

În această primăvară, Doinița Sulac are preconizate mai multe concerte, printre care și un eveniment peste Ocean. Despre ce este vorba, însă, ne va spune când va ajunge acolo. „Nu am fost niciodată acolo, cred că va fi ceva frumos. Voi cânta câteva piese într-un restaurant și sper că totul va decurge bine”, zice artista.

De asemenea, în aprilie curent, Doinița va susține și un recital în orașul Cantemir, la Casa de cultură care poartă numele regretatului maestru Nicolae Sulac. „Sunt invitată în fiecare an la Cantemir, când ei organizează evenimentul în memoria tatălui meu”, ne spune artista.

Un videoclip pentru mama

Cea mai recentă melodie a Doiniței Sulac este piesa „Despre mama”, lansată anul trecut la București. Anul acesta, cu ocazie zilei de 8 martie, artista plănuiește să realizeze un videoclip pentru ea. „Mă gândesc să fac un filmuleț pentru această piesă, unde să apară mama și fiica mea. Această piesă am dedicat-o mamei, iar într-o strofă cânt și despre fetița mea, din această cauză vreau ca ele să fie personajele principale din acest filmuleț”, ne spune Doina Sulac.

Artista cântă pentru public, iar cu fiecare melodie vrea să ajungă cât mai aproape de inima oamenilor. „După cum zicea și tata, dragostea poporului nu poți să o cumperi cu bani. Atât timp cât îmi sună telefonul și lumea mă caută, atât timp cât piesele mele sunt ascultate și dorite, înseamnă că sunt în vogă și publicul așteaptă melodii noi de la mine. Este și de datoria mea să cânt și să duc mai departe numele Sulac”, precizează artista.

Visul Nicoletei și Palatul Național „Nicolae Sulac”

În vârstă de nouă ani, Nicoleta, fiica Doinei Sulac, muncește de zor nu doar la școală, dar și la lecțiile de pian. Fetița este argintul viu din casă, iar mama îi este nu doar o bună prietenă, dar și o a doua profesoară. „Acum o pregătesc pe Nicoleta pentru concursul de pian „Apele fermecate”. Ea este pianista mea și deja a primit mai multe premii în acest domeniu. Eu sunt a doua profesoară pentru ea, cea de acasă”, ne spune Doinița. De asemenea, artista ne mai zice că Nicoleta are un auz foarte dezvoltat, dar încă nu i-a spus că vrea să-i calce pe urme.

„Încă nu cântă cu vocea, are o pasiune aparte pentru pian. De asemenea, nu mi-a zis exact ce meserie vrea să urmeze când va crește mare, dar de fiecare dată când trecem pe lângă Palatul Național, îmi zice că vrea să fie directorul instituției care poartă numele bunelului și ca eu să cânt mereu acolo. În ultimul timp, nu cânt pe scena Palatului Național, nu sunt invitată acolo. Chiar aș vrea să cânt, mai ales că Palatul poartă numele tatălui meu”, regretă Doina Sulac.

„Nu am timp să mă cert cu frații mei”

Întrebată în ce relații este cu frații săi și dacă mai comunică cu ei, Doinița Sulac ne spune că fiecare își vede de viața sa. „Suntem într-o relație de frați vitregi. Nu prea îmi place să discut pe această temă, deoarece nu am avut niciodată o legătură strânsă cu ei. Eu îmi văd de viața mea, ei - de viața lor. Suntem pe drumuri diferite. Mai rar, dar uneori discutăm. Noi nu am avut niciodată probleme, dar există oameni răufăcători care discută și vor să-mi creeze o imagine proastă. Eu nu atrag atenție și nici nu am timp să mă cert cu cineva. Am mult de lucru, chiar nu am timp de certuri”, zice artista. De asemenea, Doinița ne spune că păstrează o legătură strânsă cu Ionuț Dolănescu și că este deschisă pentru orice colaborare.

„Îl respect foarte mult pe Ionuț Dolănescu, părinții noștri au fost ca frații. El, la fel, mă susține în proiectul pe care îl pornesc. Cine vrea să mă ajute, o face prin fapte, nu prin vorbe. Eu sunt deschisă pentru orice colaborări, pentru persoanele care mă respectă sau vor să facă un gest frumos în amintirea tatălui meu”, a adăugat artista.

„Îmi doresc o relație serioasă”

Deși recunoaște că nu există niciun bărbat în viața ei, frumoasa interpretă nu duce lipsă de admiratori. Pe lângă faptul că primește zilnic sute de complimente și zeci de mesaje, Doina Sulac este curtată și în stradă sau în localuri publice. La o mărturisire de dragoste am fost și noi martori, chiar în timpul interviului. Un bărbat străin s-a apropiat și i-a spus artistei mai multe vorbe frumoase și i-a cerut și un număr de telefon. Doinița Sulac pare să fie obișnuită cu astfel de incidente și nu i-a fost deloc greu să-l liniștească pe tânărul amorez.

„Admiratori sunt mulți, dar eu îmi doresc o relație serioasă, un bărbat cu scaun la cap și care la fel dorește să-și întemeieze o familie trainică, să mă aprecieze și să mă înțeleagă. Probabil, încă nu mi-am întâlnit ursitul vieții mele”, consideră frumoasa interpretă.

Un proiect-surpriză

Doinița Sulac este mereu ocupată și muncește cu elan la un nou proiect care, ne spune ea, va fi o surpriză pentru public. „Cred că îl voi lansa în primăvară sau în toamnă, de ziua tatălui meu, pe 9 septembrie. Încă nu știu exact, important este că munca asupra lui a început, acum se duc tratative ca să ducem la bun sfârșit organizarea acestui eveniment. Depinde mult și de buget, dar sper să reușim”, ni se destăinuiește artista. De asemenea, Doinița vrea să-și reînnoiască și repertoriul muzical.

„Este vorba de cinci sau șase piese și cred că vor fi piese din repertoriul tatălui meu. Am foarte mult de lucru. Sunt invitată la numeroase nunți, nu doar în R. Moldova, dar și peste hotare, ceea ce mă bucură enorm”, mai precizează Doinița Sulac.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md