18:46:34 26.04.2024
Stiri

Noapte ALBĂ la Chișinău. Ce evenimente UNICE vor avea loc în capitală

Social 17.05.2016 11:42 Vizualizări1698 Autor: Victoria Bortă
Noapte ALBĂ la Chișinău. Ce evenimente UNICE vor avea loc în capitală


Evenimente inedite vor avea loc și în acest an în cadrul Nopții Europene a Muzeelor, care se va desfășura pe 21 mai curent atât în muzeele naționale, cât și în cele locale.

Expoziții unice, recitaluri de muzică, dans aerian, proiecții de filme și alte acțiuni de excepție vor fi organizate în incinta muzeelor din Chișinău.

„Evenimentul aduce un aflux serios de vizitatori, care vin să vadă muzeele, iar anul trecut expozițiile au fost vizitate de circa 55 de mii de vizitatorii”, a menționat astăzi ministrul Culturii, Monica Babuc, în cadrul unei conferințe de presă.

De Ziua Internațională a Muzeelor, mâine la ora 17.00 va avea loc ceremonia oficială de inaugurare a evenimentului, în cadrul căreia se va decerna și trofeul Ministerului Culturii în domeniul muzeografiei.

Pe 21 mai, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei va putea fi văzută gratuit o expoziție adusă în premieră „Strălucirea Herend”, o expoziție de porțelan din Ungaria.

Începând cu ora 14.00 vor putea fi văzute proiecții din cadrul Festivalului Internaţional de Film Documentar CRONOGRAF, dar și o expoziție spectaculoasă de motociclete vechi și noi.

La Muzeul Național de Artă a Moldovei vizitatorii vor putea vedea impresionanta expoziție a laureatului Marelui Premiu al Bienalei Internaționale de Pictură Chișinău 2015 Otgonbayar Ershuu, care va fi vernisată mâine, la ora 14.00, în prezența artistului plastic de origine mongoleză.

„În acest an, ne axăm pe interferențele dintre muzica clasică și artele vizuale, orientându-ne în special către familii și tineret”, a specificat directorul Muzeului Național de Artă a Moldovei, Tudor Zbârnea, despre programul din cadrul Nopții Muzeelor.

O serie de evenimente deosebite vor avea loc și la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, acolo unde programul va fi deschis la ora 11.30, iar la ora 12.00 va avea loc un workshop, organizat de formația „NewMen” din Germania.

Ulterior, vizitatorii vor putea vedea bicicletele retro, admirând totodată și o expoziție de artă fotografică din sec. XIX-XX.

O mulțime de alte evenimente se vor mai desfășura în incinta muzeului, iar noaptea la ora 1.00 vizitatorii se vor delecta cu „Dans Aerian” și „African-show”.

Programul complet al muzeelor din Chișinău, dar și al celor din teritoriu poate fi găsit AICI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md