01:11:14 27.04.2024
Stiri

Expoziţie „pe roți” la Sângerei

Social 14.05.2016 11:30 Vizualizări2063 Autor: Galina Munteanu
 Expoziţie „pe roți” la Sângerei


O expoziţie mobilă de cazane pe biomasă destinate gospodăriilor casnice, ce pot fi cumpărate cu până la 1 300 de euro, rambursare din fonduri europene, va fi lansată în raionul Sângerei. Prima expoziție va avea loc în satul Chișcăreni, duminică, 15 mai. Oamenii din satele raionului vor putea vedea pe viu cum funcţionează cazanele pe biomasă şi tipurile de biocombustibil produs în R. Moldova.

Vizitatorii târgului vor primi informații direct de la prima sursă despre Programul de subsidiere a achiziţionării cazanelor pe biomasă, precum și vor putea vedea oferta de cazane din cadrul Programului. Persoanele ce vor vizita expoziția vor discuta cu echipa Proiectului Energie şi Biomasă şi cu reprezentanții Agenţiei pentru Eficienţă Energetică despre potenţialul energiei din biomasă pentru R. Moldova şi valorificarea acestuia pentru diminuarea dependenţei energetice externe.

Expoziţia mobilă are scopul de a promova energia din biomasă, ca o alternativă ecologică şi economică încălzirii cu gaze sau cărbune.

Programul de subsidiere a gospodăriilor casnice la achiziţionarea cazanelor pe biomasă a fost lansat de Proiectul UE-PNUD „Energie şi Biomasă” şi este realizat în parteneriat cu Agenţia pentru Eficienţă Energetică. În total, circa 150 de familii din R. Moldova vor putea cumpăra în acest an cazane moderne pe bază de biomasă în condiţii avantajoase în cadrul acestui program, ce va fi lansat oficial în data de 17 mai.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md