05:47:55 14.05.2024
Stiri

Decizie IREVOCABILĂ într-un dosar ce-l ÎNGRIJORA pe Dorin Drăguțanu. E vorba de 51 milioane de lei

Economie 13.05.2016 16:05 Vizualizări1461 Autor: Stela Mihailovici
Decizie IREVOCABILĂ într-un dosar ce-l ÎNGRIJORA pe Dorin Drăguțanu. E vorba de 51 milioane de lei


Curtea Supremă de Justiție a anulat hotărârea Curții de Apel Chișinău, emisă în noiembrie 2015, prin care au fost declarate nule trei contracte de credit semnate între Banca Socială și compania „Azolux”.

Agentul economic a împrumutat de la instituția bancară 1,5 milioane de dolari și 21,5 milioane de lei, lăsând gaj mai multe bunuri, iar ulterior a acumulat datorii la rambursarea acestor credite.

Prin decizia Curții de Apel Chișinău, care a declarat nule contractele de creditare, compania a fost absolvită de obligativitatea de a returna băncii dobânzile pentru credite. În plus, instanța a anulat contractele de gaj, iar astfel firma nu mai risca nimic în cazul în care nu restituie banii împrumutați de la Banca Socială, pentru că instituția, aflată în procedură de lichidare, nu mai putea pretinde la confiscarea proprietăților gajate.

Fostul guvernator al Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, a trimis anterior o notă în adresa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) prin care și-a arătat îngrijorarea față de sluțiile adoptate de instanțele de judecată în cazul firmei „Azolux”. În una martie, subiectul fusese propus pentru discuții la ședința CSM, dar dezbaterile au fost amânate până emiterea unei decizii definitive în acest caz.

Pe 11 mai, Curtea Supremă de Justiție a anulat decizia Curții de Apel Chișinău și i-a dat dreptate lichidatorului Băncii Sociale.

„Astfel, lichidatorul va putea să solicite de la SRL „Azolux” rambursarea creditelor contractate, la necesitate, prin valorificarea gajului și să acumuleze mijloace bănești pentru achitarea creanțelor creditorilor, inclusiv pentru achitarea datoriei la creditele de urgență contractate de la Banca Națională”, se spune într-un comunicat de presă emis de BNM.

Precizăm că Dorin Drăguțanu a sesizat anterior și Centrul Național Anticorupție și Procuratura Generală cu privire la cazul „Azolux”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md