18:32:07 27.04.2024
Stiri

Ce au făcut militarii americani cu 30 de mii de euro într-o suburbie a capitalei

Social 13.05.2016 11:49 Vizualizări3225 Autor: Ziarul National


Ce au făcut militarii americani cu 30 de mii de euro într-o suburbie a capitalei

Cei peste 20 de copii cu nevoi speciale din Grătiești, suburbie a capitalei, și părinții lor vor avea o viață puțin mai ușoară de-acum înainte.

Aici a fost inaugurat, ieri, un centru de reabilitare pentru copiii cu dizabilități din localitate unde vor activa kinetoterapeuţi, logopezi, clasă de limbă engleză și alţi specialişti care le vor oferi beneficiarilor servicii gratuite.

Inițiativa a venit de la o femeie din Grătiești, Viorica Capșa, care și-a pierdut fiul ce suferea de deficiențe locomotorii și a decis să-i ajute pe ceilalți părinți cu copii aflați în dificultate. Centrul pentru copii și tineret cu dizabilități din Grătiești a fost numit sugestiv „Nicușor”.

Primăria a donat un edificiu, iar Oficiul de cooperare militară al Ambasadei SUA în R. Moldova, în colaborare cu donatori naționali și internaționali, au contribuit la renovarea centrului de reabilitare prin colectarea a peste 30 000 de dolari pentru reparație și dotarea cu echipamentul necesar.

„Scopul proiectului a fost de a renova și deschide Centrul pentru copii și tineret cu dizabilități din Grătiești, de a le oferi servicii de terapie și posibilitatea de a socializa, dar și de a le acorda sprijin copiilor, tinerilor și familiilor acestora”, a declarat la evenimentul de inaugurare Brendan Bartlett, șeful Oficiului de cooperare militară al Ambasadei SUA în R. Moldova.

Pe lângă cei trei angajați ai centrului, aici vor activa și voluntari americani care promit să fie mereu alături de copiii cu nevoi speciale din Grătiești.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md