Cum sunt, de fapt, produşi cartofii prăjiţi serviţi în restaurantele McDonald's
Există numeroase zvonuri legate de modul în care sunt produşi cartofi prăjiţi serviţi în restaurantele McDonald's.
În ultima vreme, pe internet sunt postate tot mai multe fotografii, în care mâncarea vândută de compania americană pare să rămână neschimbată chiar şi după câţiva ani.
Ca să îşi lămurească clienţii, reprezentanţii francizei americane i-au permis moderatorului TV Grant Imahara să filmeze în interiorul halelor aparţinând Simplot Factory, compania care se ocupă de procesul de producţie al cartofilor vânduţi în unităţile McDonald's.
Cartofii sunt mai întâi curăţaţi şi apoi spălaţi la presiuni foarte mari. Urmează apoi felierea cartofilor în forma pe care o cunoaştem cu toţii. Ulterior, ei sunt trecuţi prin zahăr, pentru a-şi păstra culoarea aurie cât mai mult timp. În următoarea etapă, cartofii sunt pudraţi cu pirofosfat acid de sodiu, o substanţă care împiedică înverzirea legumelor după ce sunt îngheţate. În cele din urmă, are loc prăjirea parţială şi congelarea cartofilor.
La finalul procesului de fabricaţie are loc ambalarea alimentelor şi expedierea lor către restaurantele McDonald's. Aici, procesarea cartofilor este finalizată, urmând ca, mai apoi, ei să fie vânduţi amatorilor de produse de tip fast food.
Sursa: unilad.co.uk
Percheziții la doi PROCURORI cercetați PENAL pentru îmbogățire ilicită
IMPORTANT pentru călători: Dacă aveți un zbor de la Chișinău, trebuie să ajungeți la Aeroportul Internațional Chișinău cu trei ore înainte de decolare
VOT FINAL // Controalele abuzive pentru antreprenori, eliminate de către Parlament: Economii de aproape 70 de milioane de lei pe an