05:54:36 27.04.2024
Stiri

Maia Sandu, despre arestul protestatarilor: „Din abuz în abuz, vom ajunge în dictatură”

Politică 06.05.2016 17:34 Vizualizări1432 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, despre arestul protestatarilor: „Din abuz în abuz, vom ajunge în dictatură”


Liderul Partidului „Acțiune și Solidaritate”, Maia Sandu, critică practicile folosite tot mai des în ultimul timp de către actuala guvernare, asemuindu-le cu cele folosite pe timpul comuniștilor.

În special, fostul ministru al Educației se referă la arestul persoanelor care au participat la protestul organizat de Platforma „Demnitate și Adevăr” pe 24 aprilie curent.

„Recentele acțiuni ale poliției îndreptate împotriva protestatarilor și natura lor, cum ar fi datul buzna în casă dis-de-dimineață, arată că revenim la practicile bolnăvicioase din perioada comuniştilor, cu oamenii incomozi arestați înainte de week-end, când nu puteai sesiza nici avocaţii, nici instituţiile media.
După ce au încălcat dreptul la libera circulaţie, acum regimul merge pe intimidarea directă a celor care nu sunt de acord cu ei. Cerem eliberarea persoanelor reținute și transparență în administrarea acestui caz. De asemenea, sesizăm ambasadele și misiunile diplomatice că din abuz în abuz, vom ajunge în dictatură, or istoria ne arată că reformele în dictatură nu aduc stabilitatea așteptată”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Menționăm că, pe 24 aprilie, lângă casa lui Vladimir Plahotniuc, între protestatari și polițiști au avut loc îmbrânceli. Poliția a ripostat cu gaze lacrimogene și susține că protestatarii au aruncat cu pietre în oamenii legii.

Dacă, inițial, Inspectoratul General al Poliției a anunțat că au avut de suferit câțiva polițiști, mai apoi cifra anunțată a ajuns până la 43.

Acum două zile, oamenii legii au făcut percheziții la domiciliile a patru protestatari și i-au reținut pentru organizarea dezordinilor în masă.

Liderii Platformei „Demnitate și Adevăr” susțin că e vorba de intimidare și că, de fapt, oamenii legii sunt cei care ar fi provocat protestatarii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md