13:52:17 01.05.2024
Stiri

MII de polițiști vor asigura ordinea publică în perioada sărbătorilor de Paști

Social 30.04.2016 13:30 Vizualizări1068 Autor: Galina Munteanu
MII de polițiști vor asigura ordinea publică în perioada sărbătorilor de Paști


Circa trei mii de polițiști vor fi la datorie în perioada sărbătorilor de Paști și vor asigura ordinea publică și supraveghea circulația rutieră din R. Moldova.

Oamenii legii vor supraveghea în permanență comportamentul cetățenilor în preajma lăcașurilor sfinte, în stradă, pe traseu și în locurile de agrement.

Cei mai mulți polițiști se vor afla în stradă și în vecinătatea lăcașurilor sfinte sau unde se vor desfșura manifestații publice.

La fel, echipaje duble de patrulare pedestră și rutieră vor supraveghea și asigura securitatea circulației rutiere pe traseele R. Moldova, pentru a preveni comiterea accidentelor rutiere și a altor ilegalități.

Totodată, aceștia informează cetățenii că, începând din această seară, ora 17.00, și până la încheierea Serviciului Divin, se va interzice parcarea autovehiculelor în adiacentrul Catedralei Nașterea Domnului din Chișinău.

Pentru a evita crearea ambuteiajelor în centrul capitalei, șoferii sunt îndemnați să evite strada A. Pușkin, tronsonul cuprins între bd.Ștefan cel Mare și Sfânt și str. Columna. De asemenea, strada Mitropolit Gavriil B. Bodoni, porțiunea de drum cuprinsă între bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și str. Columna și strada Columna, tronsonul cuprins între străzile G. B. Bodoni și A. Pușkin.

Polițiștii de patrulare îndeamnă șoferii să nu urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice, să respecte limita de viteză pe porțiunile de drum pe care se deplasează și să se asigure că și pasagerii lor sunt în siguranță.

Conducătorilor auto care vin de peste hotarele țării li se solicită să respecte Regulamentul Circulației Rutiere al R. Moldova și să se conformeze indicațiilor polițiștilor din trafic.

În cazul în care ați observat o tentativă de încălcare a legii sau sunteți martorul unei contravenții sau infracțiuni, cetățenii sunt rugați să anunțe imediat cel mai apropiat polițist sau să telefonați la numărul scurt 902.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md