19:57:52 26.04.2024
Stiri

Un deputat socialist vorbește despre „suportul de 500 de mii de dolari” de la Ambasada Rusiei

Politică 17.04.2015 17:32 Vizualizări1887 Autor: Ziarul National
Un deputat socialist vorbește despre „suportul de 500 de mii de dolari” de la Ambasada Rusiei


Deputatul socialist Ion Ceban consideră „o provocare” informațiile apărute în presă, potrivit cărora Igor Dodon ar fi primit câte 500 de mii de dolari pe săptămână de la Moscova pentru campania electorală a Irinei Vlah, care a candidat la funcția de bașcan al Găgăuziei.

Solicitat de Ziarul NAȚIONAL pentru a comenta informațiile din presă, dar și solicitarea adresată de deputatul liberal Valeriu Munteanu procurorului general Corneliu Gurin pentru verificarea celor scrise de presă, Ceban a declarat că prin aceste acțiuni se urmărește „radierea Partidului Socialiștilor din Registrul partidelor politice din R. Moldova”.

„Cineva a lansat o provocare în presă. Altcineva a preluat-o. Am văzut că a apărut cam peste tot. Este clar că e vorba despre un atac asupra PSRM, care e realizat nu doar de Partidul Liberal, dar de către toți cei din actuala guvernare”, a menționat Ceban.

Întrebat din ce surse, totuși, PSRM a finanțat campania electorală a Irinei Vlah, Ceban ne-a declarat că partidul „nu s-a implicat” în finanțarea campaniei electorale a acesteia.

„Campania electorală a Irinei Vlah a fost finanțată din sursele adunate de candidat. Noi doar am susținut-o și am publicat materiale de promovare a candidaturii ei în ziarul nostru de partid, iar membrii noștri au repartizat materiale de agitație”, a menționat Ceban.

Chiar dacă liderul PSRM Igor Dodon i-a întâlnit de fiecare dată la aeroport pe interpreții ruși veniți în R. Moldova pentru a susține concerte în cadrul campaniei electorale a Irinei Vlah, Ceban afirmă că socialiștii nu au finanțat aceste concerte.

Amintim că, în ultimele zile, mai multe instituții media din R. Moldova, citând o sursă din Federația Rusă, au scris că liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, ar fi primit un suport de 500 de mii de dolari SUA pe săptămână din partea Kremlinului pentru desfășurarea campaniei electorale a Irinei Vlah și pentru activitatea curentă a PSRM.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md