14:31:23 26.04.2024
Stiri

Judecător trimis în judecată pentru că a cerut mită MII de euro

Anticorupție 28.04.2016 11:23 Vizualizări1274 Autor: Galina Munteanu


Judecător trimis în judecată pentru că a cerut mită  MII de euro

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a trimis în judecată cauza penală în care-l învinuiește pe un judecător din cadrul Judecătoriei Drochia de corupere pasivă.

Magistratul a fost reţinut acum o lună, după ce procurorul general interimar a primit acordul Consiliului Superior al Magistraturii la efectuarea percheziţiilor domiciliului, automobilului, biroului de serviciu, percheziţiei corporale şi reţinerii respectivului judecător.

Urmărirea penală pe acest caz a fost pornită pe 15 februarie curent, în baza plângerii depuse de o femeie din R. Moldova, stabilită în Italia.

La începutul lunii aprilie 2010, judecătorul a acordat acesteia o consultație și i-a spus cum și-ar putea revendica în instanță dreptul de proprietate a unui imobil, care era obiectul unui litigiu dintre ea şi concubinul său.

În cadrul acestei discuţii, judecătorul i-a spus că o va ajuta să-şi recupereze casa şi va aranja modalitatea prin care dosarul civil să-i fie repartizat lui, urmând ca detaliile să le discute ulterior. Tot atunci, pentru această consultație, magistratul a cerut şi a primit de la femeie 200 de euro.

Peste două zile, în cadrul următoarei întâlniri, magistratul i-a comunicat că pentru suma de 6 200 de euro va examina cazul şi va adopta o hotărâre în favoarea declarantei. În aprilie 2014, femeia a transferat din Italia pe numele magistratului suma integrală solicitată, pe care acesta a ridicat-o de la o instituţie bancară.

Astfel, pe 17 noiembrie 2014, în urma examinării litigiului nominalizat, judecătorul a emis hotărârea judecătorească prin care a dispus recunoaşterea după femeie a dreptului de proprietate asupra a 75,26% din valoarea imobilului, însă nu s-a pronunțat şi asupra sechestrului care era aplicat asupra imobilului din litigiu. Ulterior, motivând că banii transmişi anterior nu au fost suficienţi pentru soluţionarea pozitivă a cazului, acesta a pretins de la femeie încă o mie de euro.

Pe moment, magistratul are interdicţia de a părăsi localitatea, iar dacă va fi recunoscut vinovat, acesta riscă până la 15 ani de închisoare și o amendă de până la 200 de mii de lei.

În ultimii trei ani, procurorii anticorupţie au documentat pentru corupție 11 magistraţi din raioanele Drochia, Orhei, Râşcani, Vulcăneşti, Teleneşti, Căuşeni, Criuleni, Glodeni, sect. Buiucani şi Curtea de Apel. Procurorii au finalizat şi i-au deferit justiţiei pe opt dintre aceştia, doi dintre ei fiind deja condamnaţi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md