00:18:17 27.04.2024
Stiri

Andrian Candu, cu mesaj de la Kremlin: „Rusia respectă alegerea R. Moldova de a se integra în UE”

Politică 17.04.2015 11:15 Vizualizări1191 Autor: Virginia Nica
Andrian Candu, cu mesaj de la Kremlin: „Rusia respectă alegerea R. Moldova de a se integra în UE”


Şeful Legislativului de la Chişinău, Andrian Candu, susţine că președintele Consiliului Adunării Federale a Federației Ruse, Valentina Matvienko, i-a comunicat că Rusia respectă alegerea R. Moldova de a merge pe calea integrării europene.

Potrivit unui mesaj postat de Andrian Candu pe o reţea de socializare, întrevderea delegaţiei R. Moldova cu cea a Federaţiei Ruse conduse de Valentina Matvienko, președintele Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI, a avut loc la Sankt Petersburg.

„În cadrul acestei întâlniri am precizat faptul că Rusia este un partener comercial important pentru țara noastră, însă embargoul impus la fructe și legume a fost un factor regretabil, care a prejudiciat dialogul politic bilateral. În context, Valentina Matvienko m-a informat că Federația Rusă respectă opțiunea de dezvoltare aleasă de Republica Moldova, calea de integrare europeană, dar este foarte important să găsim un numitor comun în privința comerțului reciproc”, a comunicat Andrian Candu.

Preşedintele Parlamentului a mai anunţat că Matvienko a informat şi despre disponibilitatea Moscovei de a semna un acord de cooperare umanitară cu R. Moldova, precum și de a dinamiza dialogul interparlamentar.

Amintim că, anterior, Matvienko avea o poziţie diferită faţă de alegerea R. Moldova privind integrarea europeană. Astfel, președintele Consiliului Adunării Federale a Federației Ruse declara, la întâlnirea pe care a avut-o cu deputaţii socialişti şi cu actualul başcan al Găgăuziei, Irina Vlah, că integrarea R. Moldova în UE nu va aduce beneficii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md