18:35:05 06.05.2024
Stiri

DEZVĂLUIRI // Cu ce l-a ȘANTAJAT, la Minsk, Poroșenko pe Putin?

Știri 04.02.2015 12:37 Vizualizări2081 Autor: Ziarul National
DEZVĂLUIRI // Cu ce l-a ȘANTAJAT, la Minsk, Poroșenko pe Putin? observator.tv


Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, l-a amenințat pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, că, dacă nu va accepta să semneze un armistițiu de pace, va face publice jetoanele scoase de la gâtul soldaților ruși morți în Ucraina.

Despre asta scrie în ediția de astăzi publicația britanică Financial Times, în continuarea articolului „Lupta pentru Ucraina. Cum un succes diplomatic a eșuat”.

Făcând trimitere la înalți oficiali din cadrul Uniunii Europene, ziarul afirmă că, în preajma summitului de la Minsk, Poroșenko l-ar fi telefonat pe Putin și ar fi cerut încetarea imediată a ofensivei separatiștilor din estul Ucrainei, în caz contrar, președintele Ucrainei l-a amenințat că Kievul va plasa pe internet jetoanele militare ale soldaților ruși care au fost trimiși să lupte în Ucraina și le va contacta pe mamele și soțiile acestora pentru a le întreba unde sunt ei.

Poroșenko i-ar fi dezvăluit discuția sa cu Putin unui înalt oficial european, precizând că a recurs la acest gest pentru că simțea că, dacă nu va întreprinde nimic în câteva zile, lucrurile ar fi degradat și mai mult, iar el s-ar fi văzut nevoit să-și dea demisia.

Unii oficiali europeni au apreciat gestul lui Poroșenko drept unul curajos, dat fiind faptul că el trebuia să salveze țara. Potrivit altor surse ale „Financial Times”, de dragul păcii, Poroșenko era gata să revadă unele poziții tarifare pentru mai multe produse incluse în partea economică a Acordului de Asociere dintre Ucraina și Uniunea Europeană. Acest lucru îl solicita Rusia, însă s-a opus președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

În final, s-a decis amânarea punerii în aplicare a Acordului de Asociere.

Amintim că, la summitul de la Minsk de pe 5 septembrie 2014, a fost semnat un armistițiu de încetare a focurilor în estul Ucrainei. Cu toate acestea, înțelegerea a fost încălcată de separatiștii proruși chiar din prima noapte.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md