23:55:23 26.04.2024
Stiri

Parcuri IT virtuale, și în R.Moldova: Companiile vor achita un impozit UNIC de 7%

Știri 21.04.2016 19:30 Vizualizări3626 Autor: Galina Munteanu
Parcuri IT virtuale, și în R.Moldova: Companiile vor achita un impozit UNIC de 7%


În R. Moldova vor fi create parcuri IT care vor putea funcționa şi în regim „virtual”, iar pentru rezidenţi vor fi prevăzute diverse beneficii și stimulente fiscale. Legea cu privire la parcurile din industria tehnologiei informației a fost adoptat de Parlament, în lectură finală.

Elementul-cheie al proiectului îl constituie implementarea modelului inovativ de impozitare pentru rezidenții parcurilor IT, care vor achita un impozit unic în mărime de 7%.

De asemenea, potrivit documentului, persoanele fizice sau juridice care vor deschide un parc virtual vor fi scutite de taxele vamale şi TVA la importul calculatoareleor şi echipamentelor necesare pentru realizarea acestui gen de activitate.

Parcurile vor putea activa inclusiv în regim „virtual”, iar rezidenții pot realiza genurile specificate de activitate din propriile oficii, aflate pe teritoriul R. Moldova.

Proiectul prevede expres opt genuri de activitate, legate în mod special de elaborarea de programe, care pot fi desfășurate în cadrul IT parcurilor. Este vorba despre activități de realizare a soft-ului la comandă (software orientat la client), editarea jocurilor de calculator, dar și a altor produse software. De asemenea, activităţi de management (gestiune şi exploatare) a mijloacelor de calcul, prelucrarea datelor, administrarea paginilor web şi activităţi conexe, activităţi ale portalurilor web, de consultanţă în tehnologia informaţiei precum și alte activităţi de servicii privind tehnologia informaţiei.

MTIC susținte că astfel se va activiza businessul în domeniul IT și va crește fluxul investițiilor străine în acest domeniu.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md