07:46:43 26.04.2024
Stiri

Vinurile de la „Dionysos Mereni” ajung în toată lumea!

Economie 15.04.2016 19:00 Vizualizări3626 Autor: Ziarul National
Vinurile de la „Dionysos Mereni” ajung în toată lumea! ziarulnational.md


Băuturi // Produsul „Dionysos Mereni” este rezultatul împletirii armonioase a tehnologiei tradiționale cu procedeele moderne de vinificație

Compania de vin moldo-americană „Dionysos Mereni” a făcut în ultimii ani investiții mari în utilaj, iar specialiștii de acolo au avut grijă să lanseze și produse noi. Ultimul vin lansat poartă denumirea „Scările” (după celebra scară de la vinărie - n.r.) și deja a captat atenția britanicilor.

Japonezii, interesați de vinurile de la Mereni

Zilele acestea, la sediul companiei a venit și o delegație din Japonia, care este interesată de vinurile produse la Mereni. „Participarea „Dionysos Mereni” la expoziția din Tokio a permis stabilirea unor contacte și relații, iar acum suntem gata să transmitem vinurile noastre consumătorilor din Japonia”, a declarat directorul fabricii, Ludmila Olaru.

Ludmila Olaru a ținut să ne prezinte și ultimul vin lansat de fabrică. „Acest vin, cu denumirea „Scările”, încă nu a apărut pe piața din R. Moldova, dar deja îl exportăm în Marea Britanie. Este un vin roșu din soiurile de struguri „Cabernet” și „Merlot”, recolta 2015. Vinului îi este caracteristic un buchet aromat și gust plăcut. Curând va putea fi găsit și pe piața R. Moldova. Și asta nu este tot. În viitorul apropiat, vom mai lansa câteva vinuri selecte, dar nu voi dezvălui despre ce e vorba. Va fi o surpriză plăcută pentru amatorii de vinuri marca Dionysos Mereni”, ne asigură directorul fabricii.

Punct de atracție turistică

La fabrică ne-au atras atenția asupra faptului că, în decursul ultimilor ani, întreprinderea nu a avut condiții normale pentru dezvoltare, deoarece toate resursele financiare câștigate au fost folosite pentru rambursarea creditelor. „Ne-au rămas aproximativ trei luni și noi vom achita integral împrumutul, dar în continuare toate investițiile vor fi direcționate pentru dezvoltarea întreprinderii”, a mai declarat Olaru.

Compania „Dionysos Mereni”, situată la 25 km de Chișinău, dispune de 150 de hectare de podgorii proprii de soiuri europene și moldovenești. Fabrica de vinuri a fost construită în anul 1959. Vizitatorilor companiei le este propus să asculte istoria întreprinderii, să viziteze secțiile de producere, să facă cunoștință cu procesele tehnologice de producere a vinului și să se bucure de aroma vinurilor, fiind un punct de atracție turistică.

Legende şi istorii

Datorită amplasării în apropierea Chişinăului, fabrica de vinuri a fost unul din locurile preferate ale liderilor CC al Partidului Comunist din RSSM, inclusiv al lui Ivan Bodiul. A fost realizată o alee subterană care să ducă de la blocurile administrative la subterană şi la saună. Acum aleea este zidită şi, potrivit unei legende, în una dintre bifurcaţiile îndepărtate ale aleii se păstrează „Aurul partidului”.

Colecţii și muzeu

Sub conducerea iluştrilor vinificatori, produsele „Dionysos-Mereni” sunt constant premiate cu medalii şi diplome în cadrul multiplelor concursuri locale şi internaţionale şi expoziţii specializate. În anul 2002, vinurile „Dionysos Mereni” au fost primele vinuri moldoveneşti care au fost incluse în catalogul „1000 cele mai bune vinuri din lume”, publicat de Uniunea Oenologilor din Franţa.

Compania „Dionysos Mereni” este una dintre puţinele companii care exportă vinuri în Franţa. Cei care vor vizita fabrica vor avea ocazia să vadă exponate rare de fabricare a vinului care datează din sec. al XIX-lea.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md