13:41:11 03.05.2024
Stiri

Doi actori din filmul „Yamakasi” au venit la Chișinău să-i îndrume pe amatorii de PARKOUR

Social 15.04.2016 10:54 Vizualizări1877 Autor: Ziarul National
Doi actori din filmul „Yamakasi” au venit la Chișinău să-i îndrume pe amatorii de PARKOUR


Mai mulți tineri din R. Moldova s-au adunat, ieri, în Parcul „Valea Trandafirilor” pentru a-și demonstra măiestria în arta parkour-ului, un sport devenit popular datorită filmului Yamakasi de Luc Besson.

Tinerii au combinat alergările, săriturile, escaladarea, în funcție de obstacolele ce le-au avut de depășit, impresionând spectatorii aflaţi la eveniment.

Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului ,,Parkour - arta deplasării în spațiul public”, lansat de Alianța Franceză din Moldova și Centrul Cultural German „Akzente”, cu sprijinul Ambasadelor Franței și Germaniei în Republica Moldova, dar și al Institutului Francez și al Fondului Cultural franco-german.

Prezentă la eveniment, Excelența Sa Ulrike Knotz, Ambasadoarea Germaniei la Chișinău, a spus că parkour-ul impune mult curaj şi încredere în forţele proprii, însă mai întâi de toate presupune o bună dibăcie, concentrare și antrenament.



Potrivit diplomatului, proiectul are drept scop cunoașterea acestui sport, iar amatorii de parkour din R. Moldova îi vor avea timp de trei zile ca antrenori pe doi actori francezi din filmul „Yamakasi”, Belle Chau și Laurent Piemontesi, fondatori ai ,,Art du Déplacement Academy”. Totodată, doi traceuri germani, Matthias Mayer și Silke Sollfrank, vor lucra cu tinerii din R. Moldova în diferite spaţii publice.

Deși este un hobby riscant, tinerii îl practică cu mare entuziasm.

Vasile Tonjoc, un amator de parkour, practică acest hobby de cinci ani şi spune că, pentru el, deja a devenit un stil de viaţă la care nu ar mai putea renunţa.

Preşedintele Comunităţii Parkour din Moldova, Mihai Golicov, afirmă că parkourul nu este un sport practicat la scară largă în republică, întrucât în prezent sunt doar 20 de persoane cu vârste cuprinse între18 şi 30 de ani. Acum cinci ani, numărul amatorilor de parkour era de 50 de persoane.

Goliciov recunoaște că parkour-ul este un sport riscant şi, dacă nu-l practici corect, poţi rămâne cu fracturi şi de la primul antrenament.

Monica Babuc, ministrul Culturii, a mulţumit Ambasadelor Franței și Germaniei în Republica Moldova pentru această iniţiativă de a aduce idolii alături de tinerii care practică un sport nou, propriu unei noi generaţii.

Svetlana Rotaru, stagiară


Stiri relevante
02.05.2024 09:29 648 Joia Mare: Tradiții

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md