04:20:35 02.05.2024
Stiri

Dosarul Filat: Instanța a audiat toți martorii acuzării. Urmează cei ai apărării, printre care și fostul guvernator al BNM, Dorin Drăguțanu

Politică 12.04.2016 17:43 Vizualizări1509 Autor: Ziarul National
Dosarul Filat: Instanța a audiat toți martorii acuzării. Urmează cei ai apărării, printre care și fostul guvernator al BNM, Dorin Drăguțanu


La Judecătoria Buiucani a ajuns astăzi ultimul martor al acuzării în dosarul fostului premier Vlad Filat - fostul preşedinte al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, Artur Gherman.

„Mâine continuăm ședința cu probele apărării”, a anunțat la finalul ședinței de astăzi procurora Adriana Bețișor.

Avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa, a declarat, la rândul său, că astăzi procurorii au pus pe masa judecătorilor lista probelor și au fost examinate corpurile delicte.

„Nu ni s-a oferit posibilitatea să atragem atenția instanței vizavi de circumstanțele unor probe prezentate de procurori. Toate probele au fost examinate într-o singură ședință și e vorba de 21 de volume”, a declarat Igor Popa, accentuând graba cu care magistrații se mișcă în dosarul fostului premier.

Igor Popa a mai spus că mâine va solicita repetat magistraților ca ședințele în dosarul lui Vlad Filat să fie publice și se va purcede la audierea martorilor apărării, a căror listă ajunge până la 30.

„Așteptăm ca în fața judecătorilor să apară și martorii apărării, printre care va fi și fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu”, a spus avocatul, adăugând că vor fi audiați mai mulți înalți funcționari în a căror responsabilitate era și prevenirea furtului din sistemul bancar.

„În funcție de declarații, vom ajusta lista martorilor și probelor”, a anunțat Igor Popa.

Avocatul a insistat că Vlad Filat nu are parte de un proces de judecată echitabil, iar martorii care au fost audiați în instanță „nu i-au adus nicio acuzație directă lui Vlad Filat”. Mai degrabă, zice Popa, majoritatea martorilor s-ar fi autoincriminat, recunoscând că au comis fapte ilegale, și ar fi „persoane interesate” care trebuie ele însele cercetate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md