00:07:19 27.04.2024
Stiri

Primarii din R. Moldova CRITICĂ decizia de condamnare a colegului lor de la Taraclia: „Ne îndreptăm spre DICTATURĂ”

Social 08.04.2016 17:31 Vizualizări1252 Autor: Ziarul National
Primarii din R. Moldova CRITICĂ decizia de condamnare a colegului lor de la Taraclia: „Ne îndreptăm spre DICTATURĂ”


„În țara asta nu se mai poate de trăit”, „Se pare că ne îndreptăm spre dictatură”, „Este o situație alarmantă în întreaga țară”, „Păcat că suntem ca porumbeii la piață”, „Consolidarea noastră este astăzi mai importantă ca niciodată”.

Acestea sunt câteva declarații care au fost făcute de primarii care au participat astăzi la ședința extraordinară lărgită a Consiliului de Administrare al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) și au criticat, între altele, decizia de condamnare a primarului de la Taraclia, Serghei Filipov, pentru tăierea unor copaci din oraș.

Zeci de primari care au participat la eveniment au adoptat o declarație care se referă la acest subiect, dar și la tărăgănarea aprobării legislației care se referă la descentralizare și la taxele din politica bugetar-fiscală pentru anul 2016, pe care o vor prezenta autorităților centrale.

Aceștia susțin că vor aștepta răspuns timp de șapte zile, după care vor convoca ședința Adunării generale a CALM și vor decide dacă vor recurge și la alte metode pentru a se face auziți.

Majoritatea primarilor care au luat astăzi cuvântul au condamnat metodele de intimidare la care sunt supuși astăzi aleșii locali și i-au îndemnat pe colegi să se solidarizeze.

„Cazul primarului de la Taraclia este absolut de neînțeles pentru noi. A fost pedepsit pentru că și-a îndeplinit obligațiunile. Deja au reacționat și instituțiile europene. Avem nevoie de solidarizare cu colegul de la Taraclia. Suntem aici primari din toate partidele. Ați văzut spiritul de gașcă al judecătorilor? Dacă Asociația Judecătorilor a putut să reacționeze atât de rapid, trebuie să reacționăm și noi”, a îndemnat Nicolae Cojocaru, primarul de Edineț.

Primarul satului Capaclia, raionul Cantemir, Alexei Busuioc, a fost și mai tranșant. Potrivit acestuia, cazul lui Filipov „este doar aisbergul” a ceea ce se petrece astăzi.

„Eu sunt sigur că din 800 de primari, 700 avem toți dosare. Și cel mai rău anchetator dacă nu știe, bagă articolul de serviciu, 329, pentru neglijență în serviciu, și gata, e al nostru. Trebuie să discutăm clar: ori ei încetează lucrul acesta, ori noi trebuie să vedem care-i modalitatea de a acționa. (…) Azi îl mănâncă pe acesta de la Taraclia, fiți siguri, fraților, nu stați în tufari, că mâine vă mănâncă pe voi”, a avertizat Busuioc.

Și primarii de Cimișlia, Mereni din Anenii Noi, Strășeni etc., și-au exprimat solidaritatea cu Serghei Filipov și au criticat metodele la care recurge guvernarea în raport cu primarii, lăsându-i fără finanțe pentru dezvoltarea localităților și hărțuindu-i cu dosare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md