01:50:43 27.04.2024
Stiri

FOTO // Oferte pentru toate gusturile și buzunarele la Târgul de turism din R. Moldova

Știri 08.04.2016 16:22 Vizualizări2478 Autor: Galina Munteanu
FOTO // Oferte pentru toate gusturile și buzunarele la Târgul de turism din R. Moldova


Cu doar câteva săptămâni înainte de începerea sezonului estival, peste o sută de companii de turism din R. Moldova, România, Bulgaria, Ungaria, Turcia și Ucraina își prezintă în aceste zile ofertele speciale în cadrul Expoziției Internaționale de Turism care se desfășoară la centrul expozițional Moldexpo din Chișinău.

Expoziția va putea fi vizitată până duminică, 10 aprilie.

Munte, mare, stațiuni balneare, călătorii în jurul lumii și destinații exotice, sunt doar câteva dintre ofertele participanților la expoziție. Prețurile sunt pentru buzunare diferite și pornesc de la câțiva euro pe noapte, ajungând până până la câteva zeci.

„Noi venim la Târgul de turism de la Chișinău de mai bine de șapte ani. Am venit aici cu oferte ieftine, pentru că ni se spune deseori că țara este bogată, dar oamenii sunt săraci. Avem oferte de la 7 euro pentru o noapte până la 40 de euro în stațiunile din România. Oferte și pentru studenți, tineri, foarte ieftine sau foarte scumpe. De care își doresc oamenii, de astea au parte. Există și transport direct între Chișinău și stațiunile din România”, spune directorul unei agenții de turism din România, Adrian Voican.

La mare căutare sunt vacanțele în Turcia, Grecia, Bulgaria și Israel.

„Prețurile nu s-au modificat semnificativ. Depinde de perioada sejurului, condiții etc. Sunt pentru toate gusturle și buzunarele. Noutatea e că, în acest an, pentru cei care vor dori să ajungă pe insula Creta avem zbor direct. Alte destrinații noi decât cele existente nu au apărut, dar sunt suficiente și acestea. Avem de unde alege. Prețurile pornesc de la câteva sute de euro și poate trece și peste mia de euro”, ne spune reprezentanta unei companii de turism din R. Moldova, Iraida Moraru.

R. Moldova este reprezentă de 45 de agenții de turism care încearcă să atragă turiștii cu tradiții moldovenești, folclor, tradiții, produse locale și ii.

Bunăoară, Iulia Pascari a venit la expoziție cu un teanc de covoare, țesute la stativă. „Am venit aici să ne vadă lumea și să știe de noi. Confecționăm covoare moldovenești, care se țes doar la noi. Știți că turișii tare sunt interesați de ele. Sunt naturale și frumoase, originale, nu ca cele care se scot acum pe piață pe bandă rulantă. Ale noastre sunt unice”, își laudă marfa doamna Iulia.

Potrivit datelor statistice, vecinii din România și Ucraina au fost cei mai numeroși vizitatori ai R. Moldova pe parcursul anului 2015.

Potrivit Biroului Național de Statistică (BNS), în total, circa 2,9 milioane au vizitat R. Moldova în anul trecut, numărul fiind în creștere cu 28,1% faţă de anul 2014.

Din numărul total de sosiri ale vizitatorilor străini în R. Moldova, cele mai multe au fost înregistrate din România (45,5%), Ucraina (35,5%) Federaţia Rusă (9,0%), Bulgaria (1,7%), Italia (1,2%), Turcia (0,8%), Germania (0,7%), Israel şi Statele Unite ale Americii (câte 0,6%).

Prin intermediul agenţiilor de turism şi turoperatorilor, în anul 2015 au plecat în străinătate 189,8 mii de turişti şi excursionişti, cu 5,1% mai mult comparativ cu anul 2014. Majoritatea cetăţenilor moldoveni au plecat în străinătate în scopuri de odihnă, recreere şi agrement (99,1%). Aceștia au preferat să călătorească, în principal, în Turcia (36,7% din total plecaţi în străinătate), Bulgaria (29,4%), Grecia (11,1%), România (11,0%), Ucraina (1,7%), Egipt (1,4%), Italia (1,3%), Montenegro şi Spania (câte 0,9%).


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md