08:09:56 26.04.2024
Stiri

START vacanțelor de vară. Ce direcții NOI de zboruri au apărut la Chișinău

Social 31.03.2016 12:13 Vizualizări1012 Autor: Galina Munteanu
START vacanțelor de vară. Ce direcții NOI de zboruri au apărut la Chișinău


Pentru sezonul de vară din anul curent, Autoritarea Aeronautică Civilă anunță că au fost introduse noi destinații accesibile direct din Chișinău.

Astfel, de pe 21 aprilie până pe 8 septembrie curent, pasagerii pot beneficia de zboruri regulate spre Madrid (Spania), în fiecare zi de joi, și Florența (Italia), din 14 iunie, de două ori pe săptămână, marți și sâmbătă, ambele curse fiind operate de compania „Air Moldova”. De asemenea, o nouă companie aeriană va opera din 1 iunie două curse pe zi spre Moscova (Domodedovo).

Noutatea verii sunt cursele charter spre insulele grecești Corfu și Rhodus, care nu au mai fost operate anterior. Acestea vor fi disponibile în perioada 10 iunie - 16 septembrie, insula Rhodus, în fiecare zi de vineri, și din 14 iunie – 13 septembrie, insula Corfu, în fiecare zi de marți.

De asemenea, din luna mai vor începe şi primele curse regulate și neregulate ale tour-operatorilor din turism către Turcia şi insulele greceşti. Astfel, de pe 23 aprilie până pe 16 octombrie, încep cursele spre Antalya, de șapte ori pe săptămână, iar din 1 iunie până pe 25 septembrie, în fiecare zi de miercuri și duminică, va fi operată o cursă charter spre Heraclion (insula Creta). Turiștii care optează pentru o vacanță în Tivat (Muntenegru) vor avea oportunitatea să zboare direct în fiecare zi de joi, din 9 iunie până pe 15 septembrie.

Tot în această perioadă va creşte numărul săptămânal de zboruri spre şi dinspre Moscova - 77 de zboruri pe săptămână, efectuate de cinci operatori aerieni. Spre Paris, Franța și Roma, Italia, vor fi patru zboruri săptămânal, iar spre Londra – șase zboruri săptămânal. Spre Atena vor fi efectuate săptămânal două zboruri.

La fel, în perioada 27 martie – 29 octombrie curent, va creşte frecvenţa zborurilor și pentru cursele regulate spre Varşovia. Acestea vor fi operate zilnic. Compania italiană va opera de trei ori pe săptămână curse spre Verona. Pentru cursa Viena este mărită frecvenţa zilnică a zborurilor de către „Austrian Airlines”. Totodată, zborurile regulate spre Antalya vor efectua 16 curse săptămânale, operate de trei companii aeriene.

Programul de operare pentru perioada de vară este stabilit prealabil de fiecare operator aerian. Potrivit procedurii, Autoritatea Aeronautică Civilă aprobă frecvențele pentru companiile aeriene, destinația, numărul cursei, dar și tipul de aeronavă și capacitatea acesteia.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md