10:45:14 26.04.2024
Stiri

Un Ambasador povestește ce trebuia să facă pentru a ajunge vicepremier și ministru în actualul Guvern

Politică 24.03.2016 19:39 Vizualizări2506 Autor: Ziarul National
Un Ambasador povestește ce trebuia să facă pentru a ajunge vicepremier și ministru în actualul Guvern europalibera.org


Dacă înceta să mai facă declarații în presă și își restabilea relațiile cu liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, Ambasadorul în demisie al R. Moldova la Viena, Andrei Popov, urma să devină vicepremier și ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene în noul Guvern.

Cel puțin, așa scrie Ambasadorul, care și-a anunțat recent demisia din funcție și din Partidul Democrat, pe pagina sa de Facebook.

Chiar dacă recunoaște că și-a dorit să ajungă ministru de Externe și vicepreședinte al Partidului Democrat, Popov încearcă să convingă că nu a plecat supărat din partid pentru că nu a obținut aceste funcții.

Citiți în continuare întregul mesaj al lui Andrei Popov:

„1. Ieri am discutat cu un fost coleg de partid din teritoriu care mi-a reproșat oarecum (prietenește și cu regret) nu doar că am plecat din PDM, dar că nu aș fi încercat întâi să-mi promovez viziunile în interiorul formațiunii. Persoana respectiva nu are cont pe Facebook și, din câte am înțeles, privește preponderent canalele controlate de dl Plahotniuc. Respectiv, nu a știut despre faptul că încă pe 14 ianuarie, cu 2 luni înainte de a pleca din partid, eu mi-am prezentat public demisiadin Consiliul Național. Nu e lipsit de relevanță nici momentul anunțului, chiar în ziua în care candidatura dlui Plahotniuc a fost prezentată repetat pentru funcția de premier și, important, până să aflu ca ea a fost din nou respinsă de președintele Timofti.

Precizarea asta o fac pentru unii care m-au și bănuit de oportunism: chipurile aș fi plecat de pe „corabia care se scufundă”. Eu, cel puțin atunci când am făcut anunțul respectiv, asemenea senzație nu am avut.

2. Mai mult, acum deja cred că pot spune deschis acest lucru, cu câteva săptămâni înaintea învestirii Guvernului Filip, de fapt, este vorba despre sfârșitul anului 2015, un factor de decizie din PDM mi-a spus direct că, dacă încetez să fac declarații în presă și „restabilesc relațiile mele cu Marian Lupu”, trebuie să mă aștept să fiu invitat în calitate de vicepremier, ministru al Afacerilor Externe în noul Guvern.

3. Cu toate acestea, eu am preferat să nu tac, ci să fac, pe 31 decembrie, o conferință de presa în care să dezmint zvonurile că aș fi candidatul PDM pentru poziția de premier și să anunț despre intenția mea de a demisiona la următorul Consiliu Politic Național al PDM din rândurile acestui organ de conducere al partidului. Cu acel prilej, am adus anumite critici conducerii partidului pentru modul netransparent de adoptare a deciziilor, criticând în mod special refuzul liderului partidului, Marian Lupu, de a se înainta pentru funcția de candidat pentru poziția de prim-ministru.

Deoarece cineva încearcă acum să prezinte recenta mea demisie din Partidul Democrat ca un fel de supărare pentru faptul că nu mi s-ar fi propus pozițiile de ministru de Externe și vicepreședinte de partid (nu ascund, eu încă din septembrie-noiembrie deschis l-am informat pe președintele Lupu despre interesul și disponibilitatea mea de a candida pentru ambele poziții) merită de remarcat că, dacă aș fi fost interesat să le obțin cu orice preț, cu siguranță nu mă apucam în plin proces de negocieri privind viitorul Guvern să aduc critici practicilor de luare a deciziilor în partid etc. Nu-i așa?”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md