13:21:20 26.04.2024
Stiri

Un viceministru RENUNȚĂ la funcție pentru mandatul de deputat

Politică 15.03.2016 17:21 Vizualizări1978 Autor: Stela Mihailovici
Un viceministru RENUNȚĂ la funcție pentru mandatul de deputat


Viceministrul Sănătății, Valentina Rotaru, care deține această funcție din 12 august 2015, este gata să accepte mandatul de deputat în fracțiunea Partidului Democrat.

Comisia Electorală Centrală a inițiat astăzi procedura de validare a mandatului de legislator al Valentinei Rotaru, urmând ca aprobarea finală să fie la Curtea Constituțională.

Până a veni la Ministerul Sănătății, Valentina Rotaru a activat timp de doi ani în calitate de medic-șef al Spitalului Clinic Central „Calea Ferată din Moldova”;

Fracțiunea Partidului Democrat mai urmează a fi completată cu un deputat, Serghei Chisiliov. Acesta este originar din municipiul Bălți și este director al companiei „Tellus”.

Cele două mandate de deputat au devenit vacante după ce democrații Constantin Botnari și Iurie Cazacu au renunțat la funcții, cererile de demisie fiind aprobate de Parlament pe 11 martie.

Tot astăzi, Comisia Electorală Centrală a atribuit un nou mandat de consilier în fracțiunea Partidului Liberal din cadrul Consiliului Municipal Chișinău. Mandatul a rămas vacant după ce Lucia Caciuc a fost numită, în luna februarie curent, consilier pe probleme sociale al primarului general Dorin Chirtoacă. Lucia Caciuc este profesoară de istorie la Liceul Teoretic „Hyperion” din orașul Durlești.

Locul acesteia în CMC va fi ocupat de Lilian Chicu, care este de profesie economist și lucrează în prezent în calitate de director tehnic la SRL „Microfir Tehnologii Industriale”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md