18:25:04 30.04.2024
Stiri

SFIDARE // Găgăuzia își pregătește propria Lege a Procuraturii

Social 11.03.2016 11:23 Vizualizări1315 Autor: Stela Mihailovici


SFIDARE // Găgăuzia își pregătește propria Lege a Procuraturii

Autoritățile din autonomia găgăuză au început să lucreze la o lege proprie a Procuraturii, fiind nemulțumite de faptul că deputații de la Chișinău nu au introdus în noua Lege a Procuraturii, votată recent de Parlament, amendamentele propuse de grupul de lucru din Găgăuzia.

„Potrivit legii privind statutul special al Găgăuziei, procurorul autonomiei prezintă candidaturile pentru funcțiile de procurori Adunării Populare și abia după asta, le propune organelor Procuraturii. Dar Parlamentul a ignorat aceste norme. Acum, procurorii și adjuncții procurorului Găgăuziei pot fi numiți de Chișinău, fără a fi consultate opiniile șefului Procuraturii autonomiei și Adunării Populare de la Comrat”, a explicat președintele Comisiei juridice din Adunarea Populară, Ivan Burgudji, citat de gagauzinfo.md.

Politicianul susține că găgăuzii nu vor să schimbe întregul sistem al procuraturii și nu intenționează să-și depășească competențele.

„Noi respectăm competențele organelor centrale de conducere, dar și ele trebuie să le respecte pe ale noastre. Dacă Chișinăul nu face asta, noi avem dreptul să pregătim propria Lege a Procuraturii, a Poliției și altele”, a adăugat Burgudji.

Specialiștii găgăuzi lucrează deja la proiectul de lege a Procuraturii și apoi îl vor propune spre dezbateri publice. Ulterior, documentul va fi discutat la ședințele grupului comun de lucru moldo-găgăuz și va fi supus votului la ședința Adunării Populare de la Comrat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md