15:47:13 05.05.2024
Stiri

Ce SCRIE presa europeană despre Natalia Gherman, candidată la funcția de secretar general ONU

Politică 07.03.2016 10:47 Vizualizări2491 Autor: Victoria Bortă


Ce SCRIE presa europeană despre Natalia Gherman, candidată la funcția de secretar general ONU politics.md

Fostul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, este tot mai mult menționată în articolele din presa europeană, dat fiind faptul că este candidat la funcția de secretar general al ONU.

Într-un articol de pe site-ul PassBlue se spune că Natalia Gherman a participat recent la un forum în Universitatea din Columbia, invitată fiind în cadrul campaniei „Alege o femeie secretar general al ONU”.

Forumul a reflectat modul în care ședințele Adunării Generale ale ONU ar putea afla punctele de vedere ale candidaților, cu referire la această funcție.

„Natalia Gherman, al cărui tată, Mircea Snegur, a fost primul președinte al Republicii Moldova, în 1990, când Uniunea Sovietică s-a destrămat, a vorbit ca și cum ar fi intervievată pentru un loc de muncă, care oferă o perspectivă asupra politicii sale în ceea ce privește Rusia în raport cu Europa. Republica Moldova face parte geografic între cele două regiuni, iar Rusia domină economia Republicii Moldova, chiar dacă Moldova are relații comerciale cu Europa”, scrie presa europeană.

În cadrul forumului, Natalia Gherman a subliniat că, „în calitate de secretar general, ea ar pune persoanele în centrul politicilor”, se mai menționează în articol.

Pentru prima dată în istoria Organizației Națiunilor Unite, au fost anunțați în mod oficial candidații pentru cursa de secretar general. Aceștia vor fi intervievați în mod public în cadrul Adunării Generale în conformitate cu standardele alegerilor democratice.

Potrivit sursei citate, primul lot de interviuri sau audieri vor avea loc înainte de Adunarea Generală, care se va desfășura în perioada 12-14 aprilie la sediul ONU din New York.

Grupurile societății civile selectate vor avea o șansă de a pune la încercări candidații, inclusiv prin intermediul unui nou portal web al ONU.

Până în prezent, șapte candidați, trei femei și patru bărbați, și-au declarat candidaturile prin scrisori trimise președinților Consiliului de Securitate și Adunării Generală de către guvernele lor, ca parte a noului proces.

Termenul pentru următorul lider al ONU începe din ianuarie 2017 și durează cinci ani.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md