08:10:07 26.04.2024
Stiri

FOTO // Un fost ministru de Interne, numit „Om de CUVÂNT”

Social 05.03.2016 17:41 Vizualizări2080 Autor: Victoria Bortă
FOTO // Un fost ministru de Interne, numit „Om de CUVÂNT”


„Noaptea cărților deschise” a adunat și în acest an o mulțime de cititori dornici de a procura cărți mai ieftine.

De dimineață și până seara târziu, librăriile „Cartier” au fost neîncăpătoare pentru toți cei dornici de carte. Cărțile Editurii „Cartier” au fost vândute la jumătate de preț, fiind astfel o ocazie unică pentru cei care au vrut să-și reînnoiască bibliotecile.

Pe lângă rândul aproape interminabil de cititori, care stăteau cu două-trei sau zece cărți în mână, l-am observat ca de fiecare dată și pe scriitorul Emilian Galaicu-Păun, redactorul-șef al editurii, gata să facă o recomandare sau să răspundă la întrebările de orice fel.

„M-a bucurat că s-a instituit deja o tradiție. Lumea nu vine doar pentru a cumpăra carte mult mai ieftină, ci și pentru a vedea, a auzi niște scriitori”, a menționat Emilian Galaicu-Păun.

În cadrul evenimentului mult așteptat a fost decernat și Premiul „Om de Cuvânt”, care a revenit în acest an omului de afaceri, fost ministru al Afacerilor Interne, Dorin Recean.

„Este un om foarte prezent la lansările noastre, un om care nu doar cumpără carte, ci și o recomandă și constituie o verigă importantă în lanțul de difuzare a cărții”, a spus despre câștigător redactorul-șef al editurii.

Printrei cei nominalizați la Premiul „Om de Cuvânt” au fost și poetul Vasile Romanciuc, criticul literar Eugen Lungu, prezentatoarea Stela Popa și scriitorul Mircea V. Ciobanu.

Laureații „Om de Cuvânt” din anii trecuți sunt: Vladimir Beșleagă (2013), Maria Șleahtițchi (2014) și Lucia Țurcanu (2015).

Ca de fiecare dată, teancurile de cărți scădeau simțitor, iar pe lângă rafturi se perindau cititori diverși: tineri, scriitori, oameni de afaceri, părinți și bunici.

Potrivit organizatorilor, noua serie de carte pentru copii a prins foarte bine la public, fiind cea mai solicitată. De asemenea, am observat că publicul s-a arătat interesat de literatura artistică și cărțile istorice.

„Mă bucur să văd mulți tineri, pentru că asta înseamnă că tinerii încă mai citesc. Am ales mai mult literatură clasică. Prefer să stau de vorbă cu oamenii înțelepți, scriitori deja confirmați”, a menționat cititoarea Ana Trapac, adăugându-și printre achiziții un volum de Pasternak.

Cărțile au rămas „deschise” până aproape de miezul nopții, evenimentul fiind unul dintre puținele care oferă șansa cititorilor de a-și lua cărțile preferate la un preț cât mai scăzut.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md