03:47:08 27.04.2024
Stiri

Cum face economii postul public de radio? Zeci de angajați, trimiși în șomaj tehnic

Social 04.03.2016 17:20 Vizualizări1288 Autor: Ziarul National
Cum face economii postul public de radio? Zeci de angajați, trimiși în șomaj tehnic


În condiții de criză, postul public „Radio Moldova” încearcă să facă economii serioase. Directorul interimar al instituției, Veaceslav Gheorghișenco, susține în raportul său de activitate pentru anul 2015 că a acordat o atenție deosebită optimizării cheltuielilor și sporirii veniturilor radiodifuzorului.

Pentru a economisi bani la capitolul energie, a fost eliberat și conservat tot etajul opt al clădirii „Radio Moldova”, pentru a nu fi încălzit.

De asemenea, au fost trimiși în șomaj tehnic, pentru o perioadă de trei luni, toți angajații din colectivele muzicale ale instituției – capela corală și orchestra. Astfel, studioul folosit de aceștia, de 450 de metri pătrați, nu a fost încălzit, făcându-se economii substanţiale.

„Suplimentar, au fost reduse cheltuielile pentru deplasări şi onorarii, a fost micșorat numărul de angajaţi care lucrează în zilele de sărbătoare, iar în semestrul doi al anului trecut a fost redus aproape total numărul persoanelor care lucrează cu plată suplimentară în zilele de odihnă sau cumulează, cu excepţia muncii în ture”, se mai spune în raportul lui Gheorghișenco.

La capitolul venituri comerciale acumulate de „Radio Moldova” este indicat faptul că veniturile au crescut în anul trecut cu 61 de mii de lei, chiar dacă vânzările din publicitate au scăzut cu 30%. Nu au fost luate în calcul veniturile acumulate din publicitate în perioada electorală.

„Un exemplu pozitiv ar fi şi creşterea sumelor încasate din felicitări la telefon de la 1 800 la 5 000 lunar”, a adăugat Gheorghișenco, care preconizează că acest tip de venituri va crește în continuare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md