08:45:44 26.04.2024
Stiri

Deputatul estonian, despre incidentul de pe Aeroportul Chișinău: „Au încercat să sune pe „CINEVA”, dar „CINEVA” nu a răspuns la telefon”

Politică 03.03.2016 14:17 Vizualizări1880 Autor: Ziarul National
Deputatul estonian, despre incidentul de pe Aeroportul Chișinău: „Au încercat să sune pe „CINEVA”, dar „CINEVA” nu a răspuns la telefon” ohtuleht.ee


Deputatul estonian Eerik-Niiles Kross, care a fost blocat aseară pe Aeroportul Internațional Chișinău pentru o „procedură specială de control”, a oferit astăzi detalii despre incident.

Parlamentarul susține că polițiștii de frontieră care l-au supus unui control care a durat 20 de minute știau deja că el este deputat estonian și că la întrebările despre motivul pentru care i s-a cerut să așepte i-au comunicat că au o „notă” că trebuie să sune pe „cineva” când aterizez.

„Au încercat să sune pe „cineva”, dar „cineva” nu a răspuns la telefon. Aşa că am aşteptat. Nu a existat nicio explicaţie. Am tot aşteptat, i-am întrebat care e problema, ei mi-au spus că nu există nicio problemă, dar oricum trebuie să aştept”, a declarat Eerik-Niiles Kross pentru Jurnal TV.

Referindu-se la incident, deputatul a spus: „Aş zice că obiceiurile vechi mor greu. Ruşii ar numi-o „malenkii namiok” (o aluzie subtilă, n.r.). A fost înţeles şi nu va fi uitat”.

Deputatul estonian, Eerik-Niiles Kross, un militant al eliberării naționale a Estoniei, membru al APCE, a fost reținut aseară pe Aeroportul Internațional Chișinău, pentru a fi supus unor „proceduri speciale” de verificare.

Într-un răspuns oficial oferit de Poliția de Frontieră, se precizează că, din motive tehnice, în timpul procesării datelor la controlul de frontieră a apărut consemn aproximativ (coincidența parțială a datelor cu caracter personal) fapt ce a condiționat extinderea verificărilor până la 12 minute. Ulterior, persoanei în cauză i-a fost permisă trecerea frontierei de stat.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md