02:59:52 11.05.2024
Stiri

CEARTĂ între un ministru și un primar: „Nu face politică pe seama cetățenilor”

Politică 26.02.2016 09:35 Vizualizări1460 Autor: Ziarul National


CEARTĂ între un ministru și un primar: „Nu face politică pe seama cetățenilor” facebook.com

Primarul satului Puhoi, Petru Frunze, i-a cerut ministrului Transporturilor Iurie Chirinciuc să intervină urgent pentru a rezolva problema rutei de autobuz Puhoi-Chișinău.

Potrivit primarului, Curtea de Apel Chișinău i-a dat ieri dreptate transportatorului din Văratic, pentru că recursul a fost depus prea târziu de juriștii Ministerului Transporturilor.

„Reprezentantul Curții de Apel a informat public că Ministerul Transportului nu a depus recursul în termen. Fapt ce demonstrează ca juristul responsabil, în comun acord cu agenții transportatori de pe ruta Văratic-Chișinău în mod intenționat a depus recursul cu depășirea termenului prevăzut de legislație, fiind temei pentru respingerea recursului. Este necesar de aplicat sancțiuni disciplinare”, a scris Petru Frunze într-un mesaj plasat pe Facebook în care l-a etichetat pe ministrul Iurie Chirinciuc.

Oficialul a reacționat și i-a transmis un mesaj dur primarului de Puhoi.

„Petru, ia și te ocupă de alte probleme ale cetățenilor, eu știu ce am promis locuitorilor satului Puhoi și ce am de făcut. Nu face politică pe nevoile cetățenilor”, a răspuns Chirinciuc.

Precizăm că locuitorii satului Puhoi au protestat ieri la Curtea de Apel Chișinău, cerând să le fie lăsată ruta de autobuz. Oamenii amenință că vor bloca drumul național care trece prin satul lor, dacă va fi sistată activitatea rutei Puhoi-Chișinău.

Pe de altă parte, transportatorul care deservește cele patru curse de autobuz intenționează să-și sisteze activitatea, pentru a nu fi ulterior impus să achite concurenților din Văratic despăgubiri pentru venitul ratat.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md