21:34:52 01.05.2024
Stiri

ANCHETĂ de serviciu pe numele unui funcționar! A condus o instituție timp de 25 de ani și RISCĂ să-și piardă funcția dintr-o „prostie”

Social 23.02.2016 15:55 Vizualizări2959 Autor: Stela Mihailovici
ANCHETĂ de serviciu pe numele unui funcționar! A condus o instituție timp de 25 de ani și RISCĂ să-și piardă funcția dintr-o „prostie” facebook.com


Șeful Inspecției Ecologice Orhei, Ștefan Mihalaș, a fost suspendat din funcție pe perioada desfășurării unei anchete de serviciu, inițiată la solicitarea ministrului Mediului, Valeriu Munteanu.

Funcționarul, care ocupă această funcție de aproape 25 de ani, este învinuit că nu a luat măsurile necesare pentru a curma „negoțul” cu ghiocei. În fiecare sezon, pe traseul Chișinău-Orhei stau zeci de persoane care vând buchete de ghiocei, deși florile sunt incluse în „Cartea Roșie” și este interzisă colectarea lor din pădurile R. Moldova.

„Am efectuat astăzi o deplasare inopinată pe traseul Chișinău—Orhei, unde, în mod constant, primăvara are loc comercializarea ilegală a ghioceilor. La fața locului am descoperit un număr impresionant de „negustori” ambulanți care, culmea!, nu au s-au simțit deloc intimidați de apariția noastră, ci și-au continuat nestingherit „activitatea”, încercând să ne vândă un buchet pentru 50 de lei… După insistențele noastre, peste circa 10 minute, când delicvenții dispăruseră în desișurile pădurii, la fața locului și-au făcut apariția inspectorii de mediu din raion și trei (!) echipaje ale poliției, care ne convingeau că atunci când ei patrulează zona nu este nici zare de ghiocel. Asta deși vânzătoarele ne-au declarat că vând constant flori și poliţiştilor”, a scris astăzi ministrul Mediului pe o rețea de socializare.

Valeriu Munteanu susține că vânzătorii de ghiocei ar fi supravegheați de un grup criminal „căruia, se pare, poliția nu-i poate veni de hac”.

„Alături de comercianți se aflau şi „managerii” — un grup de cinci tineri, cu constituție atletică, care coordonau activitatea „vânzătorilor”, printre care era și un copil minor (o fetiță de 10-12 ani)! Undeva mai departe probabil se află și „directorul” acestei societăți sau, mai bine zis, grup criminal”, a precizat Munteanu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md