09:47:24 04.05.2024
Stiri

Iubiri celebre // „V-am prins, vrajitoarelor!“

Social 21.02.2016 16:30 Vizualizări2214 Autor: Ziarul National


Iubiri celebre // „V-am prins, vrajitoarelor!“ sursa: google.ro

Mari artiști români // Mihaela Mihai

Optimistă, frumoasă, cu umor și bun gust, s-ar părea că are în spate o viață de paradis. Este admirată pentru curajul cu care a trecut peste momentele de deznădejde, umilință, teamă, sărăcie și singurătate.

Prima căsătorie

S-a măritat la 17 ani cu nepotul lui Sadoveanu, chitarist, cercetător în fizica atomică. După ce a luat Bacalaureatul, Mihaela a pășit pentru prima dată într-un studio TV. A urmat succesul pe scenele din toată lumea. Mihai a fost singurul bărbat din viața ei care n-a invidiat-o. A iubit-o mult, dar a fost și el un bărbat crescut sub protecția mamei sale. S-au despărțit, dar au rămas amici. Soacra sa, dna Tincuța Sadoveanu, i-a spus odată: „Când ai plecat, mi-a ieșit soarele din casă”.

Altă poveste de dragoste

Cu regizorul Mircea Mureșan au făcut două filme împreună - „Asediul” și „Bariera”. Îi spunea „iubito”. Au stat cinci ani împreună. Nu s-au certat, nu s-au despărțit, doar că Mihaela a plecat într-un turneu în Franța din care nu s-a mai întors. A semnat un contract cu Casa de producție muzicală „Philips”.

În țară este „interzisă la radio și televiziune”, apar zvonuri că ar fi spioană, traficantă de droguri și rămâne acolo.

Soțul francez

N-a avut de ales. A rămas în Franța timp de 25 de ani. La început - fără casă, fără bani, fără serviciu. Apoi a dat de-un lux extraordinar în care s-a lăfăit timp de 10 ani, după care s-a întors cu inima zdrobită, dar cu mintea limpede, în România.

L-a întâlnit pe Maxime Dufour, viitorul ei soț și tatăl fiicei sale Isabelle, care era patron a două societăți de publicitate și comunicare.

„Soțul meu nu mă bătea, dar mă agresa psihic. Nu puteam să ies undeva cu el, că avea impresia că îmi fac semne cu alt bărbat și mă teroriza pe treaba asta. Cinci ani m-a drogat, ca să poată să mă facă să depind de el.”

Divorț dificil

Într-o seară l-a anunțat că s-a terminat totul. Timp de un an a încercat să o recupereze. Cu bani, cu amenințări, cu povești. Patru ani a urmărit-o cu detectivi privați ca să o distrugă.
A strâns din dinți și a mers mai departe. Și-a găsit singură un job. A urmat cursuri postuniversitare și apoi a dat, la rândul ei, cursuri pentru ziariștii de televiziune. „Eram singura persoană din audiovizualul francez, care dădea aceste cursuri. Rezultatele erau atât de spectaculoase, încât aveam o listă de așteptare de un an de zile.”

După Revoluție

De-abia se pusese iar pe picioare în Franța. Însă cum a auzit de Revoluție, s-a întors imediat în țară. La invitația președintelui televiziunii de atunci a creat și condus Departamentul de publicitate al TVR. Prima reclamă la TV, „V-am prins, vrăjitoarelor!“, a fost născocită de Mihaela Mihai.

După vreo zece luni, a plecat de acolo. Se trăgeau sfori, erau niște dedesubturi mai ceva ca în mafia italiană.

Isabelle

Apoi a urmat perioada cea mai grea din viața ei când a fost nevoită să-și recupereze fata din mâinile sufocantului ei soț. A făcut tot ce-a putut. Și au plecat amândouă de sub teroarea lui Maxime. Au traversat o perioadă săracă, cu greutăți, dar bucuria de a te simți liber, de a fi împreună a făcut ca toate eforturile și lipsurile să fie date uitării mai ușor. Și au avut puterea să înceapă o nouă viață.

Al treilea mariaj

La o recepție, la Ambasada României din Paris, Mihaela Mihai și-a cunoscut al treilea soț, ambasadorul Dumitru Ciaușu. După aproape un an, s-au căsătorit, însă nu s-au înțeles și au divorțat după patru ani. „La o săptămână după căsătorie, el îmi spunea că a făcut o mare greșeală că s-a căsătorit cu mine, că trebuia să se însoare cu o muncitoare. Până la urmă așa a și făcut!”

Mereu activă

Zice că ar fi prea târziu pentru o viață de familie. Dar este mândră de succesele lui Isabelle.

Este inițiatoarea și președinta Uniunii Artiștilor Liber-Profesioniști din România și autoarea Legii privind indemnizația pentru activitatea de liber-profesionist a artiștilor interpreți din România (Legea „Mihaela Mihai”).



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md