11:02:30 28.04.2024
Stiri

Democratul Constantin Botnari a îngrădit ABUZIV pădurea luată în arendă de o firmă

Social 20.02.2016 13:46 Vizualizări1459 Autor: Ziarul National


Democratul Constantin Botnari a îngrădit ABUZIV pădurea luată în arendă de o firmă anticoruptie.md

Democratul Constantin Botnari a îngrădit cei aproape 40 de ari de pădure de lângă casa sa fără a avea acordul firmei Batami Grup care acum opt ani a luat în arendă acel teren forestier de la Durleşti, susţine Ion Meleca, fondatorul întreprinderii.

Omul de afaceri a făcut declaraţia după ce portalul Anticoruptie.md a publicat o anchetă despre averea politicianului. Investigaţia conţine imagini făcute recent cu o dronă care demonstrează că democratul şi-a atribuit un lot de pădure. Între timp, Valeriu Munteanu, ministrul Mediului, a dispus pornirea unei anchete de serviciu la Agenţia Moldsilva pentru a stabili în ce circumstanţe a fost îngrădit terenul forestier.

Citiți și Ministrul a REACȚIONAT! Anchetă de serviciu pentru a stabili cum a îngrădit democratul Constantin Botnari 40 de ari de pădure

„Nu am convenit cu niciun deputat să îngrădească o parte din pădure. Nici legea nu-mi permite să dau în subarendă pădurea”, ne-a declarat omul de afaceri. Ion Meleca a mai spus că intenţionează să amenajeze în pădurea arendată o bază de agrement, dat totul se află în fază de proiect. El a precizat că va reveni la Chişinău săptămâna viitoare şi le va cere socoteală celor de la Agenţia Moldsilva. „Probabil că au încurcat ceva, poate că nu au luat în consideraţie că terenul a fost dat în arendă. În zilele noastre se poate întâmpla orice. Eu plătesc arenda pentru această pădure, 4.025 de lei pentru un hectar”, a adăugat businessmanul.

Contractul de arendă dintre Întreprinderea de Stat pentru Silvicultură din Chişinău şi SRL Batami Grup a fost încheiat la 2 iunie 2008. Întâmplător sau nu, SRL Batami Grup a fost înregistrată la 24 martie 2008, cu doar două luni înainte de semnarea contractului de arendă. Genul principal de activitate al întreprinderii este închirierea bunurilor imobiliare proprii, activităţi ale parcurilor de distracţie şi odihnă, comerţul în standuri şi pieţe etc.

Citiți continuarea articolului AICI.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md