23:06:06 26.04.2024
Stiri

DESTIN // Un bărbat stă non-stop sub ușa unui apartament din Chișinău. A crescut cinci copii, care l-au dat afară din propria casă

Știri 18.02.2016 15:10 Vizualizări16640 Autor: Ziarul National
DESTIN // Un bărbat stă non-stop sub ușa unui apartament din Chișinău. A crescut cinci copii, care l-au dat afară din propria casă facebook.com/Antonia Calancea


Un bătrânel neputincios, care are grave probleme de sănătate și abia de se mișcă din cauza unei traume la picioare, este văzut zilnic în scara unui bloc din Chișinău. Acesta își petrece și nopțile pe scări, dormind pe o bucată de carton pe care l-a așternut pe betonul rece.

Istoria bărbatului a devenit cunoscută după ce un internaut a scris despre el pe Facebook, iar oamenii au reacționat și au mers să-l viziteze. Bătrânelul își spune Nicolae și a povestit că are cinci copii, dar nimeni nu-l acceptă în familie. Unul dintre feciori l-a dat afară din propriul apartament și de atunci doarme sub ușă.

„Pe hol a fost și ieri, și alaltăieri, și săptămâna trecută, și... toată iarna trecută. S-a resemnat. Poliția n-o mai cheamă. Nu mai are încredere că cineva i-ar putea face dreptate, după ce propriii fii l-au dat afară și au spus oamenilor legii că „un boschetar face gălăgie pe hol”. Poliția a venit și l-a amendat tot pe el, apoi l-a atenționat că, dacă se repetă, amenda va fi și mai mare. Apoi iar a fost bătut de Iura, propriul fiu”, scrie Anastasia Cucuruz, care l-a vizitat pe bătrân și a discutat cu vecinii din blocul locativ.

„Oamenii legii nu l-au întrebat de ce e acolo. Nimeni nu l-a întrebat că poate face gălăgie pentru că vrea să intre în propria casă, nu s-au uitat în acte să vadă că apartamentul îi aparține... Pentru că asta-i Moldova în care trăim”, se arată indignată tânăra.

Vecinii îi mai dau uneori de mâncare bărbatului, mai mult seara, iar acesta o parte o pune la păstrare, lângă coșul de gunoi. „Ziua mai tare ți-e foame, noaptea adormi și nu simți”, motivează moș Nicolae.

Mai mulți internauți au sugerat că bărbatul ar trebui să se adreseze la un centru de găzduire din Chișinău sau la vreo organizație de caritate.


Foto: Anastasia Cucuruz

CITIȚI AICI reacția prietenilor de familie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md