11:13:45 26.04.2024
Stiri

Modificare importantă în Codul Electoral! Străinii nu vor putea fi implicați în campania electorală

Politică 09.04.2015 17:19 Vizualizări1399 Autor: Stela Mihailovici
Modificare importantă în Codul Electoral! Străinii nu vor putea fi implicați în campania electorală


Persoanele care nu dețin cetățenia R. Moldova nu vor putea fi implicate în campania electorală, pentru a le crea imagine anumitor concurenți electorali. Deputații au votat astăzi, în două lecturi, un proiect de lege care prevede modificarea și completarea Codului Electoral.

Astfel, vor fi interzise concertele cu participarea interpreților străini, dar și alte evenimente care fac agitație electorală în care sunt implicați străinii.

„Nu vor mai putea veni la noi Valuevii, nici Kirkorovii, niciBlesteasie”, a declarat unul dintre autorii proiectului, liberal-democratul Tudor Deliu, referindu-se la artiștii ruși care au cântat în campania electorală pentru PD și „Patria” și la boxerul și deputatul rus Nicolae Valuev, care a fost invitat de socialiști în Găgăuzia în campania electorală pentru funcția de bașcan, pentru a o susține pe Irina Vlah.

Socialiștii au declarat că această inițiativă legislativă este antidemocratică. „Ce vom face când vin, așa cum au fost anul trecut, câte 70 de demnitari europeni care au făcut propagandă pentru dumneavoastră. Fără europeni era să rămâneți în afara Parlamentului. Ce facem cu demnitarii români care spun că în 2018 va avea loc marea Unire?”, a întrebat deputatul socialist Vlad Bătrâncea.

„Bumerangul va cădea drept în capul vostru”, a adăugat și colegul său de fracțiune Ion Ceban.

„Vreau ca în R. Moldova să stea în capul mesei legea și Constituția, fără venetici care vin să ne facă norme și regulă în această țară”, a fost replica deputatului Tudor Deliu.

Concurenții electorali care vor încălca noile norme legale ar putea fi scoși din cursa electorală. Decizia va fi luată de instanța de judecată.

Legea urmează a fi aplicată odată cu publicarea ei în Monitorul Oficial al R. Moldova, adică și în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale din 14 iunie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md