10:53:09 16.05.2024
Stiri

Ministrul Apărării al R. Moldova cere bani de la NATO: „Asistenţa din partea partenerilor, fundamentală”

Politică 16.02.2016 14:43 Vizualizări1316 Autor: Ziarul National


Ministrul Apărării al R. Moldova cere bani de la NATO: „Asistenţa din partea partenerilor, fundamentală” army.md

Delegaţia compusă din 18 ofiţeri de rang înalt din SUA își încheie astăzi vizita de documentare efectuată în Republica Moldova timp de patru zile.

Ofițerii americani au avut la Chișinău mai multe întrevederi cu oficiali din R. Moldova, printre care și cu ministrul Apărării, Anatol Șalaru, și cu corpul de comandă al Armatei Naţionale.

Părțile au discutat despre rolul Ministerului Apărării în sistemul de securitate al Republicii Moldova, reforma sectorului de apărare, principalele documente strategice în domeniul militar, contribuţia Statelor Unite ale Americii şi organizaţiilor internaţionale OSCE, UE şi NATO în realizarea obiectivelor naţionale de apărare, participarea militarilor moldoveni în misiunile internaţionale de menţinere a păcii, dar şi despre provocările majore pe segmentul de apărare, arată un comunicat de presă al instituției.

Potrivit aceleiași surse, ministrul Apărării a menţionat, în cadrul evenimentului, că scopul conducerii instituţiei este de a reforma şi a aduce armata la standarde euroatlantice, pentru că Armata Naţională are nevoie de forţe active, bine instruite, sisteme de armament, tehnică şi echipament militar modern, care să permită şi să asigure îndeplinirea de către militari a misiunilor prevăzute de Constituţie.

„Obiectivele pe care mi le-am asumat prevăd o alocare de resurse financiare, care depăşesc bugetul actual al Ministerului Apărării. Şi aici asistenţa din partea partenerilor devine fundamentală. Aş vrea să menţionez că pe lângă SUA, o contribuţie semnificativă la dezvoltarea Armatei Naţionale o au România, Lituania, Franţa, Germania, Marea Britanie, Italia, Suedia şi alţi parteneri externi”, a declarat Anatol Şalaru.

Delegaţia americană a fost formată din generali de brigadă, amirali, precum şi un civil din cadrul Serviciului Executiv Superior al Departamentului de Stat al SUA, toţi fiind participanţi la cursul Capstone.

Cursul Capstone oferă posibilitate ofiţerilor recent promovaţi şi oficialilor executivi să studieze securitatea națională și politica externă.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md