10:32:38 02.05.2024
Stiri

Rețeta Tamarei Șchiopu // Sos pesto din spanac

Social 06.02.2016 16:44 Vizualizări1630 Autor: Tamara Șchiopu
Rețeta Tamarei Șchiopu // Sos pesto din spanac


Acest sos este crud și de post și se potrivește perfect în perioada anului când simțim un deficit de energie, datorită aportului său de vitamine și nutrienți.

Aveți nevoie de un blender de bucătărie.

Ingrediente pentru un bol de 300 ml de sos

  • 70 de grame de spanac proaspăt sau congelat
  • 40 de grame de semințe de dovleac, decojite
  • 60 ml de ulei
  • sucul stors din jumătate de lămâie
  • un cățel de usturoi
  • piper negru măcinat, după gust
  • Metoda de preparare

    Într-un blender puneți semințele de dovleac, spanacul, usturoiul, uleiul, sucul de lămâie și piperul negru. Prelucrați amestecul până obțineți un sos uniform. Condimentați după gust și păstrați sosul în frigider.

    Serviți sosul pesto pe pâine neagră sau în supe-cremă.

    Curățați sfecla coaptă, tăiați-o în cuburi și puneți-o în blender, împreună cu bulionul și chimenul măcinat. Amestecați în blender până la obținerea unei creme omogene. Adăugați bulion ca să obțineți consistența dorită.

    Puneți supa în castron și încălziți-o până la punctul de fierbere.

    Serviți supa cu sosul pesto și cu pâine de casă.



    Promo
    Abonament
    Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
    Recomandat
    Sondaj
    Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
    Prietenii noștri

    Widget cu noutăți la tine pe site

    Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md