18:47:06 26.04.2024
Stiri

Decizia care ZDRUNCINĂ clasa politică. Președintele a acceptat DEMISIA!

Politică 02.02.2016 22:18 Vizualizări2164 Autor: Ziarul National


Decizia care ZDRUNCINĂ clasa politică. Președintele a acceptat DEMISIA!
Procurorul general, Tiberiu Niţu, a demisionat marţi din funcţie, la o săptămână după ce numele său a apărut în dosarul în care DNA cere începerea urmăririi penale a fostului vicepremier Gabriel Oprea, pentru abuz în serviciu în cazul coloanelor oficiale. Interimatul la Parchetul General va fi asigurat de prim-adjunctul lui Tiberiu Niţu, procurorul Bogdan Licu. Acesta din urmă este şi el implicat într-un scandal public, fiind unul dintre oficialii care şi-au făcut doctoratul cu fostul vicepremier Gabriel Oprea, la Academia Naţională de Informaţii a SRI. Teza sa este suspectă de a fi un plagiat, scrie gândul.info.

Procurorul general, Tiberiu Niţu, şi-a depus marţi demisia din funcţie, la o săptămână după ce numele său a apărut în dosarul în care DNA cere începerea urmăririi penale a fostului vicepremier Gabriel Oprea, pentru abuz în serviciu în cazul coloanelor oficiale.

Demisia sa a ajuns la preşedintele Klaus Iohannis, care i-a acceptat-o, a confirmat Preşedinţia pentru Mediafax.

Decizia de a pleca de la şefia Parchetului General a fost anunţată de Niţu printr-un comunicat în care susţine că numele său şi funcţia sa sunt „asociate în mod artificial cu o situaţie de natură să aibă consecinţe asupra imaginii instituţiei pe care o conduc”.

După o lungă introducere la care face referire la menţiunile pozitive la adresa Parchetului General pe care le face Comisia Europeană în Raportul MCV, Tiberiu Niţu dă vina pe presă în comunicatul în care îşi anunţă demisia:

„Cu referire la cel de al doilea eveniment, constând în lansarea în spaţiul public de către unele instituţii media a unor afirmaţii referitoare la o presupusă încălcare a legii de către mine, respectiv „folosirea coloanei oficiale fără drept”, doresc să precizez câteva lucruri şi să le reiterez pe cele deja exprimate în cursul lunilor octombrie – decembrie 2015: Nu am solicitat şi nu am beneficiat de coloană oficială în sensul în care această noţiune este definită prin lege.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md