08:30:45 03.05.2024
Stiri

Băsescu spune pe cine vrea să vadă PREȘEDINTE al R. Moldova. „Plahotniuc președinte ar fi o ABERAȚIE”

Politică 01.02.2016 22:42 Vizualizări2940 Autor: Ziarul National
Băsescu spune pe cine vrea să vadă PREȘEDINTE al R. Moldova. „Plahotniuc președinte ar fi o ABERAȚIE” nasul.tv


Ex-președintele României, Traian Băsescu, este de părerea că, după ce a avut curajul de a respinge candidatura lui Vlad Plahotniuc la funcția de prim-ministru, Nicolae Timofti merită să fie înaintat repetat la funcția de președinte.

„Președintele Timofti a luat o decizie corectă că nu l-a acceptat pe Plahotniuc la funcția de prim-ministru. A trebuit însă să îl accepte pe Filip pentru că el nu a fost implicat în scandaluri de corupție probate. Domnul Timofti, fără România, fără UE și SUA, a făcut ceea ce trebuia să facă. Plahotniuc trebuie demult să fie partenerul lui Filat în închisoare. Timofti știa foarte bine că desemnarea lui Plahotniuc la funcția de prim-ministru era un dezastru”, a declarat Băsescu în cadrul emisiunii „Alb și Negru” de la Unimedia.

„Pentru astea, eu i-aș mai da un mandat președintelui Timofti”, a conchis Băsescu.

Fostul șef al statului român afirmă că nu există șanse ca Vlad Plahotniuc să devină președinte.

„Ar fi cea mai mare aberație ca Parlamentul să aleagă președinte o persoană asupra căreia planează suspiciuni gigantice de corupție și capturare a statului. Ceea ce a fost acum, cu desemnarea la funcția de prim-ministru, a fost apogeul lui în încercarea de a se impune în politică. Sper că majoritatea din care face parte și pro-unionistul Mihai Ghimpu să procedeze corect”, a declarat Traian Băsescu, precizând că a fost decepționat de decizia liberalilor de a-l susține pe Plahotniuc la funcția de premier.

De asemenea, Băsescu a dezvăluit că nu a mai discutat cu Mihai Ghimpu de un an.

„Nu știu ce s-a întâmplat. Nu aveam motive să avem supărări”, a mai precizat politicianul român, precizând că în schimb discută foarte des cu Nicolae Timofti, dar și cu primarul capitalei Dorin Chirtoacă.

Cât privește relația sa personală cu Vlad Plahotniuc, Băsescu afirmă că nu l-a cunoscut niciodată personal, iar când i s-a propus să aibă o întrevedere cu acesta, președintele României a refuzat.

„Nu am dat niciodată mâna cu Plahotniuc. În pofida speculațiilor, el nu are în România relații de tipul celor din R. Moldova. La București, sunt destui care au mâncat din palma lui. Fripturici care au profitat de banii lui Plahotniuc”, a mai spus Băsescu, pomenind în context de pozele prim-vicepreședintelui PD cu fostul premier român Victor Ponta și a fostului consilier prezidențial Cozmin Gușă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md