15:43:57 18.05.2024
Stiri

FOTO // DESCOPERIREA lui Anatol Mătăsaru din Izolatorul de detenție. A reușit să trimită avocatului un MESAJ

Social 31.01.2016 16:00 Vizualizări2067 Autor: Ziarul National
FOTO // DESCOPERIREA lui Anatol Mătăsaru din Izolatorul de detenție. A reușit să trimită avocatului un MESAJ moldova.org


Activistul Anatol Mătăsaru, reținut vinerea trecută, la o zi după ce a protestat cu un vas de WC în fața Centrului Național Anticorupție, este reținut acum în Izolatorul de pe str. Tighina din capitală, deși a fost luat de acasă de polițiștii de la Buiucani.

„Anatol se află în Izolatorul de pe strada Tighina, unde lucreaza mai mulți torționari din aprilie 2009, unii care încă sunt judecați pentru tortură. Până acum am crezut că este la Buiucani. Cred ca este în mare pericol”, își exprimă temerile soția acestuia, Djulieta Savițchi.

CITIȚI ȘI DOC // Martor: Mătăsaru, REȚINUT „ca în filmele rusești de acțiune”! Recent a câștigat un proces pentru reținere ABUZIVĂ

Și Anatol Mătăsaru a reușit să trimită, prin intermediul avocatului, un mesaj în scris din Izolatorul în care se află, făcut public de Curaj TV.

În mesaj se arată că cei care au practicat torturile în masa după evenimentele din aprilie 2009 au fost repuși în funcții și continuă „să încalce drepturile omului”: Alexandru Jizdan, ministru de Interne, Igor Popa, procuror al capitalei, Sergiu Cociorvă, șeful Inspectoratului General al Poliției.

Amintim că Anatol Mătăsaru a fost arestat de acasă vineri, 29 ianuarie, de către mai mulți polițiști în civil, fiind cercetat pentru huliganism după protestul său din fața CNA unde s-a așezat pe un scaun de WC și a improvizat satisfacerea nevoilor fiziologice, fiind nemulțumit de activitatea acestei instituții.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md