12:03:15 01.05.2024
Stiri

Atenție, șoferi din R. Moldova! Un bărbat povestește cum a fost „ÎMBĂTAT” de polițiști pentru a stoarce bani de la el

Social 31.01.2016 11:44 Vizualizări104823 Autor: Ziarul National
Atenție, șoferi din R. Moldova! Un bărbat povestește cum a fost „ÎMBĂTAT” de polițiști pentru a stoarce bani de la el
Poză simbol


Deși nu consumase deloc alcool, alcooltestul polițiștilor de patrulare a arătat că era beat. Și pentru că știa că adevărul e de partea sa, a ținut să le demonstreze oamenilor legii că mint.

Aceasta este pățania de astă-noapte a unui șofer din Chișinău pe care a ținut s-o împărtășească pe blogul său pentru a atenționa și alți șoferi.

„Noaptea trecută am fost protagonistul unei situaţii penibile. Am fost victima unei scheme ilegale pusă la cale de poliţiştii de patrulare. Deci, era ora 00:30, mă deplasam pe strada Petricani şi, când colo, mai multe echipaje ale INP staţionau anume pe această stradă. Am fost tras pe dreapta. Dau eu actele şi imediat politiştul îmi spune că de la mine miroase a alcool sau, cum s-a exprimat el, „a simţit peregar”. Eu îi spun că am consumat o bere fără alcool, iar el mă ia în maşina lui unde mă pune să trec testul de acoolemie. Rezultatul este pozitiv, 0,16 promile, pe când limita adminisibilă este de 0,13 promile. Eu rămân şocat de o asemenea surpriză.

(...) Ei bine, eu am zis că nu sunt de acord cu rezultatul testului. El îmi zice că pot merge să dau proba de sânge. Eu îl întreb dacă merge şi el şi cine achită procedura? Răspunsul a fost ca să mă duc singur şi tot eu să achit procedura. Şi pe lânga asta mai adaugă: te duci acolo şi treaba ta cum obţii rezultatul. Ok, e clar ce a avut în vedere: să cumpăr medicul pentru un rezultat negativ. Totodată, acesta mă întreabă: păi ce facem, cum rezolvăm? E clar că aştepta bani. Am făcut aluzie la mită şi eu, iar el zice: ce propui? Era totul clar, dar şi mai clar era faptul că nu vreau să plătesc, fiindcă nu eram vinovat. Atunci i-am zis că merg până în maşină şi mă întorc să hotărâm întrebarea. Între timp, am sunat un prieten avocat care deja se pornea spre locul cu pricina. Revin la domnul poliţist şi îi spun că aşteptăm avocatul şi apoi continuăm discuţia. Au cam pus-o de mămăligă, s-a văzut după reacţie, şi au început a face glume. Dar cine e avocatul? I-am zis că veţi face cunoştinţă când vine. Ulterior, mă întreabă unde lucrez. Îi spun că sunt jurnalist. Ei cotninuă: unde? Eu am evitat să le răspund, fiindcă am considerat că asta nu are aici nicio importanţă. Glumele au încetat brusc, iar eu am adăugat că avocatul e deja pe drum şi apoi vedem cine are şi cine nu are dreptate.

Nu eram singur în maşină, aşa că o amică a ieşit şi ea să schimbe câteva vorbe calde cu domnii poliţişti. După câteva întrebări la care aceştia nu găseau un răspuns, au decis să-mi înapoieze actele şi au adăugat: poftim actele şi nu mai faceţi gălăgie. Nu am tăcut nici eu: Dacă aţi fi avut dreptate, nu îmi întorceaţi actele”, povestește Adrian Platon pe blogul său.

După ce a postat pe Facebook pățania, mai mulți internauți au scris că au pățit la fel ca el.

„Deci, ceva nu e curat la mijloc. Domnii poliţişti ne au de proşti şi vor să facă în aşa mod nişte bani rapizi. Doar că nu merge cu fiecare”, concluzionează tânărul.

Inspectoratul Național de Patrulare nu a comentat, deocamdată, acuzațiile șoferului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md