12:25:14 26.04.2024
Stiri

Una spune la Chișinău, alta – la București: Premierul Filip se plânge pe „presiunea TERIBILĂ” a lui Dodon și minte că a „calmat situația” în rândul protestatarilor

Politică 27.01.2016 11:26 Vizualizări1559 Autor: Ziarul National
Una spune la Chișinău, alta – la București: Premierul Filip se plânge pe „presiunea TERIBILĂ” a lui Dodon și minte că a „calmat situația” în rândul protestatarilor


Faptul că socialiștii nu și-au ținut cuvântul de a nu se prezenta în luna ianuarie la ședințele Parlamentului, decât la cea în cadrul căreia va fi dezbătută chestiunea dizolvării acestuia și stabilirea alegerilor anticipate, și au blocat tribuna Legislativului în ziua învestirii noului Guvern, i-a dat idei la București premierului Pavel Filip.

Acesta, aflat ieri într-o vizită în România, le-a spus jurnaliștilor că în R. Moldova este o „situație tensionată”. „Am avut o învestire a Guvernului sub o presiune teribilă a formațiunii socialiștilor care are ca obiectiv alegerile anticipate. Așa cum ați văzut, au existat și violențe. Însă, îndată ce miniștrii și-au preluat atribuțiile, au reușit să calmeze situația în rândul protestatarilor”, a declarat Filip la București.

Premierul Filip nu a fost crezut pe cuvânt, după ce numărul oamenilor din stradă a crescut de la învestirea Guvernului, iar o jurnalistă de la Associated Press a ținut să-l întrebe: „Sunt mii de oameni pe stradă în R. Moldova care spun că sunteți omul lui Plahotniuc, oamenii cer reforme, Guvernul României a declarați că va oferi prima tranșă de 60 de milioane de euro, dar sunt condiționalități. Care vor fi primele reforme pe care Guvernul dvs. le va întreprinde în aceste săptămâni?”.

Răspunsul la această întrebare a constituit o pledoarie a lui Filip în favoarea ideii că dânsul este „om al responsabilității”, iar „cu domnul Plahotniuc suntem doar colegi de partid”.

Cu câteva zile înainte, Filip însă spunea la Chișinău că se știe cu Plahotniuc din facultate și că sunt în relații colegiale.

„Cu domnul Plahotniuc suntem în relații de colegialitate. El este prim-vicepreședite al PD, iar eu vicepreședinte. Ne cunoaște de mult timp, fiindcă suntem colegi de facultate. Mi-ar părea bine să mă consult și cu dumnealui și cu alți colegi democrați”, a declarat Pavel Filip pe 18 ianuarie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md