16:06:32 08.05.2024
Stiri

Cei șapte ex-deputați PLDM, luați la rost de foștii colegi: „Nu MANIPULAȚI, nu e în interesul vostru”

Politică 23.01.2016 16:45 Vizualizări1701 Autor: Ziarul National
Cei șapte ex-deputați PLDM, luați la rost de foștii colegi: „Nu MANIPULAȚI, nu e în interesul vostru”


Disputele dintre cei șapte deputați liberal-democrați care au votat pentru Guvernul Filip și foștii lor colegi continuă.

După ce PLDM a luat decizia de a-i exclude pe cei șapte din fracțiune, iar ultimii au criticat în termeni duri decizia, acuzându-și foștii colegi că ar încerca să se asocieze cu forțele proruse care vor destabilizarea situației din republică, vicepreședintele PLDM Vadim Pistrinciuc, a venit cu o reacție dură la adresa acuzatorilor.

„Înțelegem dorința de a nu rămâne într-o parte de planul de distrugere a PLDM, dar totuși efectul acestor cuvinte nu face nimic altceva decât să aducă și mai multă patimă, mai multe emoții negative față de „majoritate” și situația din țară. Nu cred că foștii colegi de fracțiune doresc acest lucru”, li s-a adresat deputatul.

Referindu-se la decizia de a-i exclude pe cei șapte din fracțiunea PLDM, Pistrinciuc afirmă că hotărârea de a „separa apele” a fost luată doar de fracțiune. „Nu a dlui Streleț este decizia, ci a noastră, a fracțiunii. Este o decizie normală, statutară și, dacă doriți, chiar omenească. Altfel nu poate fi”, a punctat sursa.

Deputatul s-a referit și la acuzațiile de asociere a PLDM cu Partidul Socialiștilor și Partidul Nostru.

„Exclus, nu manipulați, nu e în interesul vostru. PLDM se solidarizează cu cetățenii care au dreptul la manifestare pașnică și va participa la astfel de proteste doar alături de forțe proeuropene sau ale societății civile. Le recomand insistent colegilor deputați să se abțină de la astfel de declarații caustice, în special când situația e la limita fierberii, în toată societatea, nu doar la noi. Ele nu ajută, dar strică. Oamenii, colegii de partid se vor lămuri singuri. Vor judeca și face alegerea așa cum cred și simt ei”, a mai notat Pistrinciuc pe pagina sa de facebook.

Colegul său de fracțiune, Tudor Deliu, și-a îndemnat foștii colegi , pe aceeași rețea de socializare, să nu mai fie ridicoli în încercarea de a-și justifica trădarea.

„Eu mă țin de cuvânt și nu vreau să comentez acțiunile lor. Totuși, nu pot să înțeleg, de ce îl acuză pe Streleț care nu mai este membru al fracțiunii. Excluderea lor a fost doar decizia deputaților fără implicarea lui Streleț. Păcat. Politica e politică, dar loc pentru „bună ziua” ar trebui să rămână. Personal așa cred, nu știu dacă și alții…”, a mai scris Deliu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md