11:00:46 03.05.2024
Stiri

LIVE VIDEO, TEXT // Mitinguri de AMPLOARE în centrul Chișinăului. „Noi înțelegem că CC este în buzunarul lui Plahotniuc”

Politică 21.01.2016 15:01 Vizualizări2707 Autor: Ziarul National
LIVE VIDEO, TEXT // Mitinguri de AMPLOARE în centrul Chișinăului. „Noi înțelegem că CC este în buzunarul lui Plahotniuc”


UPDATE 15.22. „Toți înțeleg că protestele nu vor înceta. Dacă CC nu va anula votul de ieri din Parlament, mai ales că au fost admise încălcări flagrante ale Regulamentului Legislativului, atunci în Chișinău vor veni mult mai mulți oameni. Dacă această Curte de buzunar nu va lua în calcul argumentele noastre, atunci vom continua să protestăm pașnic. Trebuie să dăm dovadă că nu ne temem de oligarhi și criminali. Ei ieri au vrut să repete scenariul de pe 7 aprilie, dar nu le-a reușit. Noi vom face tot posibilul ca protestele să fie pașnice. Unicul interesat în dezordini este Plahotniuc. El vrea sânge. El are lecția 7 aprilie și a vrut să realizeze și ieri același scenariu”, a spus Andrei Năstase.

UPDATE 15.14. Protestatarii au ajuns în fața sediului Curții Constituționale. „Noi înțelegem că CC este în buzunarul lui Plahotniuc, dar trebuie să epuizăm toate căile legale și să obținem anularea votului de învestire a Guvernului. Solicităm ca sesizarea să fie examinată în regim de urgență”, a spus Dodon.

UPDATE 14.26. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, s-a arătat dispus să aibă o întrevedere cu liderii protestatarilor începând cu ora 15.00. Întrevederea va avea loc la Reședința de Stat pe pe strada Iorga. „Noi vom merge la întrevedere, dar înainte de asta să mergem împreună la Curtea Constituțională, unde urmează să depunem o sesizare vizavi de modalitatea în care a fost votat ieri Guvernul”, a spus Igor Dodon.

UPDATE 14.13. În fața „Moldtelecom” s-au adunat câteva mii de oameni. Socialistul Igor Dodon a dat asigurări că, dacă oamenii vor rămâne în stradă, atunci săptămâna viitoare va fi dizolvat Parlamentul și vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate. Totodată, liderii protestului au solicitat conducerii „Moldova 1” să mediatizeze pe larg protestele.

UPDATE 14.08. „Moldtelecom nu este al lui Plahotniuc, dar al poporului”, au scandat manifestanții în fața șediului instituției.



UPDATE 13.31. Protestatarii din fața Parlamentul au pornit spre sediul „Moldtelecom”. Liderii partidelor care au organizat acest protest susțin că acest operator de televiziune prin cablu a blocat retransmiunea unor posturi de televiziune. Protestatarii merg în marș pe bulevardul Ștefan cel Mare. Traficul este blocat pe ambele sensuri de mers.

UPDATE 12.55. Renato Usatîi a promis că averile actualilor guvernanți vor fi naționalizate. Primul căruia îi va fi ridicată averea va fi Vlad Plahotniuc. „La pușcărie cu ei”, au scandat cei prezenți în fața Parlamentului.

UPDATE 12.05. Protestatarii s-au pornit în marș și vor face înconjurul Parlamentului. „Să nu admitem provocări, iar provocatorii pe care îi vedeți să-i dați pe mâna poliției. Nu ne atingem de polițiști”, a fost mesajul secretarului Platformei „Demnitate și Adevăr”, Chiril Moțpan.



UPDATE 11.49. Protestatarii din PMAN au pornit în marș spre Parlament. Aceștia scandează: „Plahotniuc, nu uita, pușcăria e casa ta”; „Jos mafia”, „Anticipate”. Peste puțin timp, manifestanții din PMAN se vor contopi cu cei adunați la mitingul organizat de PSRM și partidul lui Renato Usatîi.

În Piața Marii Adunări Naționale, dar și în fața Parlamentului, s-au adunat mii de manifestanți care sunt nemulțimiți de faptul că Guvernul a fost votat pe furiș, iar președintele Nicolae Timofti a primit jurământul în miez de noapte.

Reprezentanții Platformei „Demnitate și Adevăr” au făcut un apel către cei adunați în PMAN: „Să protestăm pașnic, fără violență. Noi nu avem nevoie de un Maidan, dar lucrurile nu pot rămâne așa. Trebuie să salvăm R. Moldova, iar unica soluție sunt alegerile anticipate”, a menționat Alexandru Slusari.





În fața Parlamentului s-au adunat simpatizanții Partidului Socialiștilor și cei ai lui Renato Usatîi.





Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md