04:03:23 26.04.2024
Stiri

Apel de ULTIMĂ ORĂ al Delegației UE, ambasadelor SUA și României

Politică 20.01.2016 21:07 Vizualizări4133 Autor: Ziarul National
Apel de ULTIMĂ ORĂ al Delegației UE, ambasadelor SUA și României


„Statele Unite îndeamnă protestatarii și poliția din Chișinău să păstreze calmul și să fie rezervați. Noi chemăm toate părțile să se abțină de la acțiuni care ar încuraja sau provoca violență”, se arată într-un comunicat de presă emis de Ambasada SUA.

Misiunea diplomatică îndeamnă autoritățile să se întâlnească imediat cu protestatarii și să abordeze îngrijorările lor într-un mod deschis și transparent.

Delegația UE în R. Moldova de asemenea a îndemnat cetățenii să nu se dedea violențelor.

În urma votului de astăzi pentru un nou guvern în Parlamentul Republicii Moldova și a demonstrațiilor care au decurs de la acest eveniment, Uniunea Europeană indeamnă la calm și reținere din partea tuturor. Încurajăm toate părțile interesate din țară să se angajeze într-un dialog pentru a găsi, împreună, o cale de urmat pentru Republica Moldova. Înaltul Reprezentant / Vicepreședinte Federica Mogherini este în strâns contact cu Delegația UE la Chișinău și urmează îndeaproape situația”, se precizează în mesajul transmis presei.

Și Ambasada României îndeamnă cetățenii la calm. Într-un comunicat de presă al instituției se precizează că Ministerul Afacerilor Externe al României urmărește cu atenție evoluțiile de la Chișinău.

„Îndemnăm la calm și facem apel la toți actorii politici din Republica Moldova să acționeze cu toată răspunderea pentru desfășurarea procesului democratic de învestire în funcție a Guvernului Pavel Filip, Guvern care a obținut votul de încredere al Parlamentului legitim de la Chișinău.

Doar în felul acesta parcursul democratic, stabilitatea și obiectivele proeuropene ale Republicii Moldova pot fi urmărite și îndeplinite fără sincope, spre beneficiul tuturor cetățenilor țării”, se arată în comunicat.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md