11:25:41 26.04.2024
Stiri

Produse alimentare cu termen expirat la Botanica

Social 16.01.2016 14:00 Vizualizări837 Autor: Galina Munteanu


Produse alimentare cu termen expirat la Botanica igp.gov.md

Încălcări grave privind regulile și normele sanitare, necontabilizarea mijloacelor bănești încasate, dar și păstrarea spre comercializare a mărfurilor cu termen expirat și fără indicarea informației despre data producerii. Asta au găsit angajații Secţiei investigare fraude economice a Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău la oficiul şi depozitul unui agent economic din sectorul Botanica al capitalei, specializat în comercializarea angro și cu amănuntul a produselor alimentare, grăsimilor vegetale, produselor de băcănie și cofetărie în ambalaj original.

În timpul verificărilor, la solicitarea oamenilor legii, administratorul întreprinderii nu a putut prezenta actele ce ar confirma legalitatea activității angajaților, dar și proveniența materiei prime.

Astfel, polițiștii au ridicat mijloace bănești, suporturi materiale, purtători de informații, date privind veniturile încasate și persoanele care le achită, bonuri interne de livrare, dar și diverse produse alimentare atât cu termenul de valabilitate expirat, cât și fără dovada originii.

De asemenea, poliția urmează să sesizeze organele competente (Agenţia pentru protecţia consumatorilor, Inspectoratul de stat al muncii, organul fiscal) pentru stabilirea tuturor circumstanțelor acestui caz.

Bărbatul riscă să fie documentat sub aspect penal pentru evaziune fiscală, infracțiune ce prevede amendă de până la 60 de mii de lei sau închisoare de până la trei ani.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md