02:53:12 03.05.2024
Stiri

Distincții din partea lui Klaus Iohannis, OFERITE pentru doi artiști basarabeni

Știri 16.01.2016 11:32 Vizualizări1186 Autor: Victoria Bortă
Distincții din partea lui Klaus Iohannis, OFERITE pentru doi artiști basarabeni facebook.com


Distincții de merit din partea președintelui României, Klaus Iohannis, au fost oferite ieri naistului Vasile Iovu și maestrului Petre Neamțu.

Medaliile, „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer, le-au fost acordate maeștrilor basarabeni în cadrul unei ceremonii oficiale, organizate la Ambasada României la Chișinău

În decretul, semnat în luna mai de Preşedintele României Klaus Iohannis, și dat citire ieri de către Ambasadorul României, Marius Lazurca, se menţionează că distincţia le-a fost acordată celor doi artiști „în semn de înaltă apreciere pentru îndelungata şi prestigioasa activitate pusă în slujba afirmării şi menţinerii unui spaţiu cultural unic pe ambele maluri ale Prutului”, precum şi „pentru promovarea cauzei româneşti şi a valorilor europene în Republica Moldova”.

Maestrul Vasile Iovu este născut în 1950 în satul Bardar, din raionul Ialoveni, fiind în prezent solist-instrumentist al Orchestrei de muzică populară „Folclor” şi profesor la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice.

Vasile Iovu este autor al mai multor volume de melodii pentru nai și orchestră. A susținut concerte în tot spațiul românesc, dar și în alte multe alte state de pe continentul european, America, Asia și Australia. Este artist al poporului, profesor universitar și deținător al „Ordinul Republicii”.

Maestrul Petre Neamțu, născut în1950 în satul Lunga, raionul Floreşti, este în prezent director artistic şi dirijor al Orchestrei de muzică populară „Folclor”. Este artist al poporului și profesor universitar.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md