07:06:40 04.05.2024
Stiri

RESPINȘI // Șase avocați și un procuror nu au trecut evaluarea pentru a deveni judecători

Social 05.04.2015 15:40 Vizualizări2283 Autor: Stela Mihailovici
RESPINȘI // Șase avocați și un procuror nu au trecut evaluarea pentru a deveni judecători


Colegiul pentru Selecția și Cariera Judecătorilor a respins dosarele a șapte persoane care voiau să candideze pentru funcțiile vacante de magistrați. Este vorba despre șase avocați și un procuror.

Toți candidații au susținut anul trecut examenele de capacitate la funcția de judecător organizate de Institutul Național de Justiție (INJ) și au luat note mici, media generală fiind sub șapte.

Avocatul Ala Ucraințev a promovat examenul la INJ cu media 5,6. Aceasta nu a anexat la dosar acte care să confirme că știe o limbă străină și are cunoștințe în domeniul tehnologiilor informaționale, nu a publicat articole în literatura de specialitate juridică și astfel a acumulat doar 40,5 puncte la evaluarea făcută de Colegiul pentru Selecția și Cariera Judecătorilor.

Potrivit regulamentului, pentru a trece concursul, candidatul trebuie să acumuleze cel puțin 70 de puncte.

Printre avocații care nu fost acceptați să candideze la funcția de judecător se mai numără: Irina Pușcașu Mămăliga, Aliona Postu, Tatiana Macovei, Artur Macovei și Gheorghe Jolea. Cel mai mare punctaj la evaluarea Colegiului pentru Selecția Judecătorilor l-a acumulat Aliona Postu (68 de puncte) și Tatiana Macovei (66 de puncte). Acestora nu le-au ajuns două și, respectiv, patru puncte pentru a fi admise la concurs.

De asemenea, Colegiul pentru Selecția și Cariera Judecătorilor a respins candidatura procurorului din Rezina, Anatolie Maliuta. Acesta a trecut examenele de la Institutul Național de Justiție cu o medie de 6,9, nu are publicate articole științifice cu tematică juridică, cunoaște la nivel de comunicare limba franceză și știe bine tehnologiile informaționale, dar a acumulat în total doar 59 de puncte la evaluare.

Precizăm că, pe 12 martie, Colegiul pentru Selecția și Cariera Judecătorilor a acceptat candidaturile a 15 persoane care vor să participe la concursurile de ocupare a funcțiilor vacante de judecător organizate de Consiliul Superior al Magistraturii.


Stiri relevante
02.05.2024 09:29 705 Joia Mare: Tradiții

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md