06:38:33 26.04.2024
Stiri

Ce rişti dacă bei mai mult de un pahar de vin pe zi

Știri 09.01.2016 16:30 Vizualizări2023 Autor: Irina Nechit


Ce rişti dacă bei mai mult de un pahar de vin pe zi gandul.info

Consumul a mai mult de un pahar de vin sau o halbă de bere pe zi creşte riscul dezvoltării unei forme de cancer, se arată într-un raport al medicilor englezi, citat de The Independent. În raport se arată cum consumul excesiv de alcool este corelat cu apariţia cancerului.

Datele furnizate de Comitetul pentru Carcinogenicitate (COC) dezminte miturile conform cărora un pahar de vin poate aduce beneficii semnificative din punct de vedere medical atât femeilor, cât şi bărbaţilor. Raportul Comitetului arată că oamenii care nu consumă alcool sunt mai puţin expuşi riscului de a dezvolta diverse forme de cancer, comparativ cu cei care beau regulat. În cazul persoanelor care renunţă la alcool după o perioadă în care consumul era o obişnuinţă, poate dura câţiva ani până ca ei să ajungă la un nivel de risc comparabil cu al celor care nu consumă deloc alcool.

Sfaturile actuale ale medicilor, o premieră în ultimii 20 de ani, arată că bărbaţii sunt sfătuiţi să bea aceeaşi cantitate de alcool ca şi femeile - nu mai mult de saşe sau şapte halbe de bere sau pahare mici de vin pe săptămână.

„Consumul regulat al oricărei cantităţi de alcool atrage după sine riscul îmbolnăvirii pentru orice persoană Dacă bărbaţii şi femeile şi-ar impune să nu consume mai mult de 14 unităţi de alcool pe săptămână, ar reuşi să ţină în frâu riscul îmbolnăvirii de cancer şi diverse afecţiuni ale ficatului”, susţine Sally Davies, oficial în domeniul sănătăţii din Guvernul englez.

Ea a completat că femeile gravide nu ar trebui să consume alcool deloc, chiar dacă, în prezent, acestora le este recomandată limitarea la una sau două unităţi o dată sau de două ori pe săptămână.

Prezentul raport combate şi ideea că un pahar de vin consumat în fiecare seară are beneficii asupra sănătăţii. Beneficiile pe care consumul de alcool le are asupra sănătăţii inimii se aplică doar în cazul femeilor de peste 55 de ani şi doar în cazul în care cosumul de vin este limitat la aproximativ două pahare pe săptămână. Altfel, vinul nu are nimic de a face cu afecţiunile cardiace.

Criticile acestor date publicate în raportul COC nu au încetat să apară. Ele au fost catalogate drept o exagerare şi o încercare de a speria populaţia. De asemenea, se crede că Guvernul britanic încearcă să impună astfel de idei, dat fiind consumul ridicat de alcool din această ţară.

Profesorul Mark Petticrew, de la London School of Hygiene and Tropical Medicine, susţine că mesajul comitetului este unul clar, bazat pe cercetări ştiinţifice menite să reducă riscurile la care se supun cei care consumă excesiv alcool.

Sursa: gandul.info


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md