00:31:47 27.04.2024
Stiri

VIDEO Plahotniuc, DECONSPIRAT la București. Ce spune presa din România despre oligarhul de la Chișinău

Politică 09.01.2016 12:25 Vizualizări11628 Autor: Ziarul National


Ruşii câștigă decisiv teren în Republica Moldova, iar fostul pământ românesc a reintrat de facto sub controlul Moscovei. Chiar în acest moment la Chișinău, forțele proruse vor să-l impună ca prim-ministru pe controversatul oligarh moldovean, Vladimir Plahotniuc.

Despre aceasta a vorbit ieri, în cadrul unei emisiuni de la postul românesc de televiziune B1, jurnalistul Silviu Mănăstire, precizând că în prezent au loc luptele în subterană între România, Statele Unite și NATO de-o parte și Rusia de cealaltă, dar și despre un hățiș de informații care au în centru jocul de putere din Republica Moldova.

„Plahotniuc este miliardar în euro, controlează trei partide parlamentare, aproape toată presa de la Chișinău, multe companii de stat și băncile din Moldova, finul lui Plahotniuc este președintele Parlamentului, inima lui Plahotniuc bate la Moscova, iar obiceiurile sale în afaceri și politică sunt pe deplin rusești. Plahotniuc este părintele atacurilor raider, (adică al preluărilor în forță), prin care a pus control pe o serie de bănci și companii din Moldova”, i-a făcut un scurt portret jurnalistul de la București, sugerând că și fostul premier al României, Victor Ponta, s-ar afla în sfera de influență a oligarhului moldovean.

„Victor Ponta a participat la un eveniment caritabil al miliardarului moldovean organizat de una din fundațiile sale. Ciudat este că Plahotniuc și Ponta au dezvoltat o relație de amiciție și de sprijin politic reciproc. În ultimii trei ani Ponta a făcut cărare la Chișinău căutând tot felul de pretexte pentru a-i ajuta pe frații de peste Prut. Aici l-a întâlnit foarte des pe acest Plahotniuc.
Mai mult, fostul premier moldovean Iurie Leancă, care se declară proeuropean, a făcut campanie electorală pentru Ponta, iar opinia publică de la Chișinău știe că Leancă este marioneta aceluiași Plahotniuc. Ponta și Leancă spun unul despre celălalt că sunt prieteni. Cum se face însă că premierul României a intrat în anturajul acestui controversat Plahotniuc, cel care este acum adevăratul stăpân al Moldovei? Ce au păzit serviciile secrete românești?”, se întreabă realizatorul emisiunii „Dosar de politician”

El mai spune că despre Plahotniuc serviciile românești și cele ale NATO știu că este cetățean român, are două identități paralele în România. În pașaportul românesc Plahotniuc poartă numele de Vladimir sau Vlad Ulinici. Informații publicate de jurnaliștii de investigație din Scoția arată că Plahotniuc ar avea legături cu ceea ce se numește „jaful secolului”, prin care a fost furat 1 miliard de dolari din băncile din Republica Moldova. Scheme financiare elaborate arată că miliardul de dolari a fost sifonat prin intermediul unor companii fantomă controlate de Plahotniuc și afaceristul Ilan Shor.
Vlad Plahotniuc deocamdată nu a venit cu o reacție la aceste declarații din presa de la București.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md